Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ο Κώστας Μακεδόνας κάθε Δευτέρα στην Ηλιούπολη

Ο Κώστας Μακεδόνας στο "Ρυθμός Stage"
Δευτέρα 9, 16, 23 και 30 Μαΐου
Τέσσερα βράδια μελοποιημένης ποίησης. Τέσσερις μεγάλες βόλτες σε ποιήματα που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε από τον Κώστα Μακεδόνα στο "Ρυθμός Stage" τις Δευτέρες 9, 16, 23 και 30 Μαΐου. Από το "Άξιον εστί" του Ελύτη και την "Άρνηση" του Σεφέρη μέχρι το "Σταυρό του Νότου" του Καββαδία και τον "Επιτάφιο" του Ρίτσου και από την "Αθανασία" του Γκάτσου  και το "Βρέχει στη φτωχογειτονιά" του Λειβαδίτη στη "Θητεία" του Μάνου Ελευθερίου. Όλα διαλεκτά και διαλεγμένα, όπως τα μελοποίησαν μοναδικά οι Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Μικρούτσικος, Παπαδημητρίου, Σπανός και πολλοί άλλοι. Μεγάλη η λίστα.
Τέσσερις εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί και υπέροχοι καλεσμένοι κάθε βραδιά από το χώρο της μουσικής και του θεάτρου.
Σημείωση: οι καλεσμένοι θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες

Ρυθμός Stage
Δευτέρα 9, 16, 23 και 30 Μαΐου
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος στο μπαρ: 15€ (με μπύρα ή κρασί)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ & ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ...έκλεισαν τις κλειδαριές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ & ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ

«ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ»

Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης
Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
 
 
Δυο μοναδικές φωνές συναντιούνται σε μια σπάνια μπαλάντα!
 
Ποιος θα περίμενε ότι δυο από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της νεότερης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, ο Γιώργος Νταλάρας & ο Μπάμπης Στόκας, θα ένωναν το 2016 τις μοναδικές φωνές τους σε μια σπάνια μπαλάντα, που ήδη έχει γίνει viral ανάμεσα στους ακροατές διψασμένους για καλό ελληνικό τραγούδι;
 
Καταλύτης για αυτή την ανεπανάληπτη δισκογραφική συνεργασία που ξαφνιάζει ευχάριστα, είναι οι ποιητικοί στίχοι της Ελεάνας Βραχάλη, η οποία ορμώμενη από το βιβλίο της «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας», εμπνεύστηκε και έγραψε μαζί με τον επί πολλά χρόνια ταλαντούχο συνεργάτη και φίλο της συνθέτη Γιώργο Σαμπάνη τις «Κλειδαριές», για να τις τραγουδήσουν από κοινού ο Γιώργος Νταλάρας & ο Μπάμπης Στόκας, αυτοί οι δύο σύγχρονοι θρύλοι της ελληνικής μουσικής.
 
Κι αυτό είναι μόνο η αρχή!
Οι τέσσερίς τους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στούντιο, ετοιμάζοντας ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, μια μεγάλη μουσική συνάντηση που αναμένεται με προσμονή να κυκλοφορήσει από την Cobalt Music.
 

 
 

 

Η Αντιγόνη Κατσούρη εμφανίσεις σε Γιάννενα -Λάρισα- Θεσσαλονίκη

 Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BULLYING
Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 @ Πνευματικό Κέντρο, Ιωάννινα, 20.00 μ.μ. (αίθουσα Β. Πυρσινέλλας)
--------------------------------------------
H Αντιγόνη Κατσούρη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, τον Δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης, διοργανώνει Συναυλία κατά του Bullying (Σχολικού Εκφοβισμού) την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων (αίθουσα Βασ. Πυρσινέλλας), στις οκτώ το βράδυ (20.00 μ.μ.)

Με την ευέλικτη φωνή της και την μαγευτική συνοδεία του πιάνου της αλλά και των αξιόλογων μουσικών Θοδωρή Λυκουρόπουλου στο βιολί, Βασίλη Καραχούτη στο κοντραμπάσο και Solis Barki στα κρουστά/ιδιόφωνα/φωνητικά, η Αντιγόνη Κατσούρη θα ερμηνεύσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια σημαντικών συνθετών, τα οποία σχετίζονται άμεσα με το θέμα του bullying, της βίας, αλλά και της αγάπης, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για ένα θέμα τόσο σοβαρό, που απασχολεί δεκάδες παιδιά και στην πόλη μας.

Η νέα γενιά είναι εκείνη στην οποία οφείλουμε να επενδύσουμε, στηρίζοντας τους νέους ανθρώπους, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν κοινωνική μόρφωση, να αντιστέκονται στην αδικία και την βία και να αποκτήσουν τα πνευματικά και ηθικά εφόδια για μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και για τους συνανθρώπους τους. Η τέχνη είναι εκείνη που πιο άμεσα μπορεί να συνδράμει σε αυτό και αυτή η συγκεκριμένη συναυλία έρχεται να συνδυάσει την τέχνη της μουσικής με την τέχνη του χορού αλλά και την τέχνη της σκηνοθεσίας σε μία μοναδική παράσταση για μικρούς και μεγάλους!

Συμμετέχουν επίσης :

-Η Σχολή Χορού "Χοροκίνηση" (Θεματικές χορογραφίες : Βίκυ Γκούμα, Γιάννης Αθανασίου)
-Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Σχεδία"
-Ο Γιώργος Γάκης
-Ο μαθητής της Β΄ Γυμνασίου Κλέαρχος Τσίγκρος.
-Σκηνοθεσία - Video προβολή : Μενέλαος Συκοβέλης

Θα προβληθεί σε πρώτη πανελλαδική προβολή το videoclip για το τραγούδι κατά του bullying με τίτλο "ΑΔΕΙΑ ΣΙΩΠΗ", αφιερωμένο στην μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Είσοδος : 5 Ευρώ. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Η ΦΛΟΓΑ".
Διεύθυνση : Αίθουσα Β. Πυρσινέλλα, Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, οδός Αγ. Μαρίνας 55.

ΧΟΡΗΓΟΣ : A. ΠΟΔΑΣ Α.Ε.Ε. - ΤΟΥΟΤΑ Πιερίας, Ημαθίας & Ιωαννίνων


 ΛΑΡΙΣΑ 
 
 ANΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ, Σάββατο 16 Απριλίου 2016 @ ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ, ΛΑΡΙΣΑ

Το Σάββατο 16 Απριλίου η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Αντιγόνη Κατσούρη έρχεται στην Λάρισα για μία εντυπωσιακή full-band live εμφάνιση στον Χορίαμβο!

Με την ευέλικτη φωνή της και την μαγευτική συνοδεία του πιάνου της και των εξαιρετικών μουσικών Θοδωρή Λυκουρόπουλου στο βιολί, Βασίλη Καραχούτη στο κοντραμπάσο και Solis Barki στα κρουστά/ιδιόφωνα/φωνητικά, η Αντιγόνη θα συμπαρασύρει και θα ταξιδέψει τους φίλους και τις φίλες της σε μια μοναδική πανδαισία ηχοχρωμάτων, με ένα ρεπερτόριο πλούσιο, κεφάτο και ταυτόχρονα ιδιαίτερο και ονειρικό, που θα περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, επιλεγμένες διασκευές του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου (από Loreena McKennit και Zaz μέχρι Σαββόπουλο, Κραουνάκη, Μητροπάνο, Αρβανιτάκη, Μικρούτσικο, Χατζιδάκι κλπ.), ξεχωριστές διασκευές από μικρασιάτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, αλλά και έθνικ παραπομπές στις χώρες της Μεσογείου!

Ώρα έναρξης : 10.30 μ.μ. / Είσοδος : 5 Ευρώ



Διεύθυνση : Χορίαμβος, Γαληνού 5 & Φαρμακίδου (κέντρο), Λάρισα
Τηλέφωνο κρατήσεων : 241 110 1963

ΧΟΡΗΓΟΙ : larissorama.gr, A.ΠΟΔΑΣ Α.Ε.Ε.-ΤΟΥΟΤΑ Πιερίας, Ημαθίας & Ιωαννίνων, Μεζεδοπωλείο "Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα"


 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΤΟΣ παρουσιάζει την
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ
Κυριακή 17 Απριλίου 2016 @ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 17 Απριλίου η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Αντιγόνη Κατσούρη έρχεται στην Θεσσαλονίκη για μία εντυπωσιακή full-band live εμφάνιση στην Μαύρη Τρύπα! Με την ευέλικτη φωνή της και την μαγευτική συνοδεία του πιάνου της και των εξαιρετικών μουσικών Θοδωρή Λυκουρόπουλου στο βιολί, Βασίλη Καραχούτη στο κοντραμπάσο και Solis Barki στα κρουστά/ιδιόφωνα/φωνητικά, η Αντιγόνη θα συμπαρασύρει και θα ταξιδέψει τους φίλους και τις φίλες της σε μια μοναδική πανδαισία ηχοχρωμάτων, με ένα ρεπερτόριο πλούσιο, κεφάτο και ταυτόχρονα ιδιαίτερο και ονειρικό, που θα περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, επιλεγμένες διασκευές του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου (από Loreena McKennit και Zaz μέχρι Σαββόπουλο, Κραουνάκη, Μητροπάνο, Αρβανιτάκη, Μικρούτσικο, Χατζιδάκι κλπ.), ξεχωριστές διασκευές από μικρασιάτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, αλλά και έθνικ παραπομπές στις χώρες της Μεσογείου! Ώρα έναρξης : 21.30 μ.μ. / Είσοδος : 6 Ευρώ Διεύθυνση : Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
Τηλ κρατήσεων: 2310510081

Μικαέλα :Σαββατόβραδα στο Μοναστηράκι

Στα  Σαββατόβραδα  του Απρίλη η Μικαέλα δίνει τα δικά της μοναδικά μουσικά Ανοιξιάτικα χρώματα με τα όμορφα τραγούδια της

Εκεί στην παλιά γειτονιά της Αθήνας στο Μοναστηράκι παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια λατρεμένα που δεν  νίκησε ποτέ ο χρόνος 
Από την σκηνή του " Θέσις 7" η Μικαέλά δίνει τους δικούς της  ρυθμούς διασκέδασης στους φίλους της καλή μουσικής 
Αγίου Φιλίππου 7 
Τηλ 2169000790