Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ο ΣΙΛΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 2 τελευταίες παραστάσεις στο TIN PAN ALLEY

ΣΙΛΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ - 20 Χρόνια Stand-Up Comedy

Opening Act: Λίλα "Τρού Στόρι"
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 & ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ
στο TIN PAN ALLEY


Μετά τις συνεχόμενες sold out εμφανίσεις του στο όμορφο Στενό της Τουρναβίτου και το Tin Pan Alley, και για 2 τελευταίες παραστάσεις για όσους δεν προλάβανε, ο Σίλας Σεραφείμ συνεχίζει στο γνώριμο και αγαπημένο του στέκι για αξέχαστες βραδιές γέλιου, γεμάτες χιούμορ και αλήθειες! Μην το χάσετε!

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαίου στις 21:30 στο Tin Pan

Opening Act: Λίλα "Τρού Στόρι"

Γιατί;

ΕΠΕΙΔΗ ζούμε στη χώρα που για να βγει απ τη κρίση, πρέπει πρώτα ν' αποκτήσουν κρίση, οι πολίτες της,

ΕΠΕΙΔΗ ψηφίσαμε μεταξύ αυτών που αγαπούν και θα εφαρμόσουν το μνημόνιο κι αυτών που μισούν αλλά θα εφαρμόσουν το μνημόνιο,

ΕΠΕΙΔΗ ο Αλέξης δε μιλάει καλά αγγλικά αλλά τον καταλαβαίνουν όλοι ενώ τον Γιάνη που τα μιλούσε άπταιστα, δεν τον καταλάβαινε κανείς,

ΕΠΕΙΔΗ αγαπούν τις σβάστικες, τον Χίτλερ, τη βία και τον ρατσισμό, δεν είναι λόγος για να συκοφαντούμε τη Χρυσή Αυγή ως ναζιστικό μόρφωμα,

ΕΠΕΙΔΗ ο μπαμπάς της Ντόρας, όταν έχει γενέθλια, λέει χρονιά πολλά στον χρόνο,

ΕΠΕΙΔΗ η θρησκεία σου δίνει απαντήσεις για να μην αναγκαστείς να σκεφτείς ώστε να τις βρεις μόνος σου,

ΕΠΕΙΔΗ έχω πάει με 4.000 γυναίκες και ψάχνω οπωσδήποτε να πάω μ' άλλη μια,

ΕΠΕΙΔΗ το χιούμορ είναι μια μασκαρεμένη αλήθεια,

Κι ΕΠΕΙΔΗ τα μόνα όρια της σάτιρας ορίζονται από την ευστοχία της, ΓΙΟΡΤΑΖΩ 20 ΧΡΟΝΙΑ STAND-UP COMEDY!


tinpanalley.gr
Τουρναβίτου 6, Πλατεία Ασωμάτων
Τ. 210 3210158

Οι Onirama γοήτευσαν το κοινό στο Λονδίνο


 Οι Onirama παρέσυραν το Λονδίνο στο δικό τους “World party”.

Την περασμένη Τρίτη 10 Μαΐου, οι Onirama έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στο Λονδίνο, στο κατάμεστο  O2Forum Kentish Town, έναν από τους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους του Λονδίνου. 



Ο Θοδωρής Μαραντίνης και η παρέα του γοήτευσαν, μάγεψαν και παρέσυραν σε ένα ατέλειωτο party το Λονδρέζικο κοινό και τους fans τους, υπενθυμίζοντάς τους πως ο «καθένας μας ζει μονάχα μια φορά», άρα πρέπει να ζούμε την κάθε μας στιγμή, έχοντας πάντα θετική ενέργεια. Άλλωστε η θετική ενέργεια και η αλληλεπίδρασή τους στο κοινό που τους ακολουθεί και παρακολουθεί είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των Onirama και η μεγάλη τους επιτυχία «World party (The YoLo songαποτέλεσε και το εισιτήριό τους στο θρίαμβο που έζησαν στο πρώτο τους Live στο Λονδίνο. 


Η Attica entertainment, η εταιρεία παραγωγής που έχει συνδέσει το όνομά της με τη ψυχαγωγία των Ελλήνων του εξωτερικού, οργάνωσε μια εντυπωσιακή παραγωγή και ετοίμασε πολλές εκπλήξεις για το κοινό της συναυλίας, πλαισιώνοντας τους Onirama με σημαντικούς guests.

Η μόλις 20 χρονών «Sma rag da», που σπουδάζει στο Λονδίνο κι έχει, ήδη από τα 17 της, κυκλοφορήσει το πρώτο της single, ανέλαβε το opening act της συναυλίας, προθερμαίνοντας το κοινό για όσα ακολούθησαν. 
Τη σκυτάλη πήρε ο Stereo Mike, γνωστός από τη συμμετοχή του στο πλευρό του Λούκα Γιώρκα στην Ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision του 2011, ενώ ο Πάνος Μουζουράκης «απογείωσε» τη βραδιά, τραγουδώντας μαζί με το Θοδωρή Μαραντίνη. Τα χορευτικά της βραδιάς ανέλαβαν οι δίδυμες χορεύτριες Έλενα και Φένια Τσικιτίκου που εντυπωσίασαν, πλαισιώνοντας το Θοδωρή Μαραντίνη.



Το πρώτο live των Onirama στο Λονδίνο τίμησε με την παρουσία του και ο Γιώργος Λεβέντης, στέλεχος της Sony Music Entertainment.

Μετά από ένα τόσο «εκρηκτικό» live το σίγουρο είναι ότι η πορεία των Onirama στο εξωτερικό θα συνεχιστεί, με ακόμα περισσότερα live κι επιτυχίες.

Link “World party (The YoLo song)”: https://www.youtube.com/watch?v=-jWABXhnDfA

«Θάρρος και αλήθεια» στην αυλή του θεάτρου «Χυτήριο»

«Θάρρος και αλήθεια»
Μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση
Στην αυλή του θεάτρου «Χυτήριο»
Έναρξη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 21:00

«Θάρρος και αλήθεια?» απλά δύο λέξεις ?  ή ένα παιχνίδι που μας φέρνει ασυναίσθητα αντιμέτωπους με τα θέλω και τα πρέπει σε όλη μας τη ζωή?

Από την Δευτέρα  16 Μαΐου, στην υπέροχη αυλή του θέατρου ΧΥΤΗΡΙΟ, με ποτό και ζωντανή μουσική, σας καλούμε να παίξουμε «Θάρρος και αλήθεια» …. σε ένα παιχνίδι που ξετυλίγει ερωτήματα…

Έχεις το θάρρος να αποχωριστείς τις μάσκες σου;

Είναι αλήθεια ότι φοβάσαι να πεις αλήθειες;

Tέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες στο μπαρ ενός σιδηροδρομικού σταθμού βρίσκουν ένα τρόπο να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την  ‘’γεμάτη πλήξη’’  ζωή τους. παίζοντας ρόλους, με αφορμή μια και μοναδική ερώτηση  «Θάρρος ή Αλήθεια;»
Ίσως στο τέλος καταλάβουν ότι χρειάζονται  και θάρρος και αλήθεια για να βρουν τον εαυτό τους και να ακολουθήσουν τα θέλω τους… σήμερα..όχι… αύριο…

Είναι αλήθεια ότι…  μετά το τέλος της παράστασης όσοι θεατές  επιθυμούν  και έχουν το θάρρος μπορούν να παίξουν μαζί μας «Θάρρος ή αλήθεια»

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:  Mελίνα Σκούφου
Κείμενο: Kλεοπάτρα Εμμανουήλ
Επιμέλεια κειμένου:  Μαρία Στάβαρη,  Φιλίνη Παναγιωτοπούλου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Μουσική επιμέλεια: Στέργιος Νταουσανάκης
Παραγωγή: FKMB productions

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): 
Στέργιος Νταουσανάκης
Φιλίνη Παναγιωτοπούλου
Μαρία Στάβαρη
Τάσος Φόης 

Παραστάσεις:
Σημείο Πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ
Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313


Δευτέρα 16 Μαΐου  2016, στις 21:00
Δευτέρα  23 Μαΐου  2016, στις 21:00
Δευτέρα 30 Μαΐου  2016, στις 21:00

 

Διάρκεια:  70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Τιμή εισιτηρίου:
10 € γενική είσοδος  με ποτό (μπίρα ή κρασί)

Ώρες ταμείου  καθημερινά 17:00 – 21:00  τηλ. 2103412313
Πληροφορίες 6932332305, 2106393335 
Facebook page: «Θάρρος & Αλήθεια»


Η Φωτεινή Βελεσιώτου στη Θεσσαλονίκη

Η kazandb παρουσιαζει την

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2016
 ΜΥΛΟΣ CLUB
Η Φωτεινή Βελεσιώτου έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν με πολλες με πολλες sold out εμφανίσεις στην Αθήνα, στην επαρχία αλλα και στο εξωτερικό, συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια της ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών.
Σε κάθε συναυλία της θα μας τραγουδήσει όλα αυτά που χρόνια τώρα την έχουν μαγέψει, σε ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε, έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός κλασικού μουσικού προγράμματος. Η προσωπική της δισκογραφία  συνδυάζεται με γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών από  που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του.

Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς που με τις ερμηνείες του καταφέρνει να πείσει οτι τα επόμενα χρόνια μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από τον ίδιο στον χώρο του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Επίσης σταθεροί συνταξιδιώτες στο Μπουζούκι ο Γιώργος Καραμφίλλης, στο ακορντεόν ο Νίκος Παπαναστασίου και στο κοντραμπάσο ο Διονύσης Μακρής. 
(περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου)

INFO

Μύλος Club

Ανδρεου Γεβργιου 56, περιοχη Σφαγεία

Ωρα προσέλευσης: 21:30 / Ώρα έναρξης: 22:30   

Τηλ κρατήσεων: 2310510081

Εισιτήριο θεάματος: 10€

Η Σαββέρια Μαργιολά 20/5 στο Σταυρό του Νότου Club

ΣΑΒΒΕΡΙΑ ΜΑΡΓΙΟΛΑ
Παρασκευή 20 Μαΐου


Σταυρός του Νότου Club

Η Σαββέρια Μαργιολά συνεχίζει τα ταξίδια της και μετά από μια πολύ επιτυχημένη σειρά με περισσότερες από 30 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα τον χειμώνα που μας πέρασε, καταλήγει κλείνοντας αυτόν τον κύκλο στον Σταυρό του Νότου club. Έχοντας ολοκληρώσει τον τρίτο της προσωπικό δίσκο θα ακούσουμε τραγούδια και από τη νέα αυτή δουλειά της, μαζί με φίλους μουσικούς και όμορφα τραγούδια μας ταξιδεύει, θέλοντας να μοιραστεί τις μουσικές που αγαπάει.

Με ένα ρεπερτόριο από τη δισκογραφία της και από τη πλούσια παράδοση των Ελλήνων συνθετών και στιχουργών φτιάχνει ένα μουσικό πρόγραμμα από το ρεμπέτικο και τον Τσιτσάνη μέχρι τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Σταμάτη Κραουνάκη.
Κάθε μουσική βραδιά είναι μια γιορτή που μένει αξέχαστη στους ακροατές.

https://www.youtube.com/watch?v=N-VcWzeREE4
https://www.youtube.com/watch?v=wQgVUr3Z5SI
https://www.youtube.com/watch?v=CLOj8WPwzQs

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος
Τηλ: 2109226975
Είσοδος 12€ με ποτό

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από μουσική οικογένεια. Είναι κόρη του γνωστού μουσικού Δημήτρη Μαργιολά και εγγονή του μουσικοσυνθέτη και βιολιστή Γιώργου Μαργιολά. Σπούδασε πιάνο, κλασικό χορό και φωνητική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, Κοινωνιολογία στο Παντείο Πανεπιστημίο και μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε ηλικία 17 ετών τραγουδά, με τον Φάνη Μεζίνη και τον Τάκη Σούκα . Ακολουθεί η συνεργασία της με τον Μανώλη Μητσιά, με την Χάρις Αλεξίου στο Μέγαρο Μουσικής, με την Μαρινέλλα και τον Αντώνη Ρέμο, με τον Κώστα Μακεδόνα στο Gazarte, με τον Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Παλλάς, με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Μηλιώκα, Γιάννη Κούτρα και Δημήτρη Σταρόβα, και τον Σωκράτη Μάλαμα σε καλοκαιρινές συναυλίες, Το 2012 συνεργάζεται με τους Δ. Μητροπάνο – Γ. Κότσιρα και Δ. Μπάση και στη συνέχεια με τον Γιάννη Κότσιρα σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

O Simon Bloom παρουσιάζει ζωντανά το νέο του album “Midnight Rainbows” την Πέμπτη 19 Μαΐου στο Tiki Athens Bar

Simon Bloom
 
Midnight Rainbows 

 
Live at Tiki Athens Bar
 
New Single: “Where I Belong” (feat. Melentini) 
 
O Simon Bloom παρουσιάζει ζωντανά το νέο του album, “Midnight Rainbows”, την Πέμπτη 19 Μαΐου στο Tiki Athens Bar, παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς του. Ο John Hardy (Thee Holy Strangers, Dustbowl) στην pedal steel guitar, ο Ale Casta στο μπάσο και τα κρουστά, ο Πάνος Γιαννακάκης στις κιθάρες και η Τζένη Καπάδαη (Thee Holy Strangers, Expert Medicine) στα φωνητικά και στο rhodes, θα τον συνοδεύσουν στα νέα, αλλά και κάποια παλαιότερα, τραγούδια του.
 
ToMidnight Rainbows” (Restless Wind / διανομή Inner Ear) κυκλοφορεί ήδη, σε βινύλιο και CD. Το δεύτερο τραγούδι που ξεχωρίζει από το album είναι το “Where I Belong”, με τη συμμετοχή της Melentini στα φωνητικά.
 
Simon Bloom presentsMidnight Rainbows”: Πέμπτη 19 Μαΐου, Tiki Athens Bar (Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, 210 9236908, tikiathens.com). Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ.
 
Τα τελευταία χρόνια, πολλοί singer / songwriters έχουν αναδειχτεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή, κυρίως στον χώρο της folk / indie folk / alternative country. Στα μέρη μας, όμως, παρά την αξιοσημείωτη άνοδο που σημειώνει η εγχώρια σκηνή, δισκογραφικά και συναυλιακά, οι αντίστοιχες περιπτώσεις είναι ελάχιστες, ίσως μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
 
Ο Simon Bloom αποτελεί μία από αυτές, συνεχίζοντας με συνέπεια την, μάλλον μοναχική, πορεία του. Folk, blues, ψυχεδελικό rock, επιρροές από ονόματα όπως ο Nick Drake, o JJ Cale, o Bob Dylan, o Neil Young και οι πρώιμοι Pink Floyd, είναι τα συστατικά που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τη μουσική του, 10 χρόνια μετά το ντεμπούτο του και ενώ πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ήδη το 4ο στη σειρά album του, Midnight Rainbows.
 
Σε παραγωγή και μίξη του ίδιου, ηχογραφημένο στο τέλος του 2015 στο δικό του Shakti Studio, με τη συμμετοχή μερικών από τους καλύτερους μουσικούς της εγχώριας σκηνής, το νέο δημιούργημά του περιέχει οχτώ πανέμορφα τραγούδια και κυκλοφορεί, σε βινύλιο και CD, από την Restless Wind, σε διανομή της Inner Ear.

Μετά το Her Sunglasses On, το επόμενο τραγούδι που ξεχωρίζει από το album είναι το Where I Belong. Από τις πιο όμορφες και ταξιδιάρικες στιγμές του δίσκου, το συγκεκριμένο κομμάτι χρωματίζεται από τον συνδυασμό του Simon, της Melentini και της Τζένης Καπάδαη στα φωνητικά. Η εθιστική μελωδία του εγγυάται πως θα το ακούμε πολύ συχνά στο ραδιόφωνο μέσα στους επόμενους μήνες! Είναι ένα κομμάτι που σε κερδίζει περισσότερο με κάθε νέα ακρόαση, όπως άλλωστε συμβαίνει με ολόκληρο τον δίσκο. Από το εναρκτήριο So Young μέχρι το Walking With The Moonlight, με το οποίο μας αποχαιρετά, το Midnight Rainbows κυλάει απολαυστικά και αβίαστα. Ονειρικό, πότε φωτεινότερο και πότε γλυκά μελαγχολικό, αποτελεί ένα ιδανικό νυχτερινό άκουσμα που αναδεικνύει τον δημιουργό του ως έναν τραγουδοποιό που σύντομα θα ξεπεράσει τα στενά όρια της εγχώριας σκηνής.
 
Πέρα απ’ όλα αυτά, έχουμε να κάνουμε και με ένα τεχνικά άρτιο αποτέλεσμα. Η απέριττη παραγωγή, η καλαίσθητη παρουσίαση (το artwork του album έχει κάνει ο Αντώνης Γλυκός) και η εκτελεστική συνέπεια συντελούν σε αυτό. Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, από τη στιγμή που στο Midnight Rainbows συμμετέχει μία... dream team της εγχώριας σκηνής. Ο John Hardy (Thee Holy Strangers, Dustbowl) στην pedal steel guitar, ο Μάρκος Δεληβοριάς στην Dobro guitar, o Κωστής Ζουλιάτης (Night On Earth) στο Fender Rhodes, o Ale Casta στο μπάσο και τα κρουστά, μαζί με τις υπέροχες φωνές της Melentini (Sequence Theory Project) και της Τζένης Καπάδαη (Thee Holy Strangers, Expert Medicine), συγκροτούν ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο και ψυχή. Το mastering έκανε ο Γιάννης Χριστοδουλάτος.
 
SIMON BLOOM
Ο Simon Bloom (Συµεών Νικολαΐδης) βρέθηκε από πολύ νωρίς στο χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου, παίρνοντας τα πρώτα του “μαθήματα” από τον πατέρα του, σκηνοθέτη Νίκο Νικολαΐδη.
 
Σπούδασε μουσική στο Cambridge της Αγγλίας και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 συμμετείχε στο reggae γκρουπ Spliffification (aka Attiko Minus). Το 2002, εμφανίστηκε, ως ηθοποιός, στην ταινία “Ο Χαµένος Τα Παίρνει Όλα”, του Νίκου Νικολαΐδη, στο πλευρό του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος έγραψε και το soundtrack. Δύο κομμάτια του Simon, τα Wonderful World και Feel So Fine, τα οποία ακούγονται στην ταινία, συμπεριελήφθησαν και στο soundtrack, αποτελώντας την πρώτη επίσημη δισκογραφική του κατάθεση. Τρία χρόνια αργότερα, ανέλαβε και έγραψε τη μουσική της τελευταίας ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, “The Zero Years.
 
To Midnight Rainbows είναι η τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά του. Έχουν προηγηθεί τρία albums, στο γνώριμο μουσικό του ύφος, εκεί όπου η folk-rock συναντάει τα υπνωτικά blues και την ψυχεδελική ατμόσφαιρα. Το 2006, παρουσίασε το ντεμπούτο του, Real Shadows

Από το 2010, έχει δημιουργήσει το studio ηχογράφησης Shakti, καθώς και την ανεξάρτητη δισκογραφική Restless Wind, συνεργαζόμενος με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, αναλαμβάνοντας κάθε φορά διαφορετικο
ύς ρόλους - μπροστά και πίσω από την κονσόλα.
 
Η Restless Wind, από τις πιο ανήσυχες (δικαιώνοντας το όνομά της) δισκογραφικές της εγχώριας σκηνής, αποτέλεσε στέγη μερικών από τα πιο ενδιαφέροντα και ταλαντούχα ονόματα που αυτή έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια, όπως οι Gravitysays_i, Moa Bones, Sundayman, The Bet, The Liarbirds, Spectralfire και Melentini.
 
Όσον αφορά στο Shakti Studio, από τους φιλόξενους τοίχους του έχουν περάσει, μέχρι σήμερα, μπάντες και μουσικοί όπως οι Thee Holy Strangers, Dustbowl, Nightstalker, Rous, Melentini, Expert Medicine, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, Penny and the Swinging Cats, The Bet, 1000 Mods, Σοφία Σαρρή κ.α.
 
*************
“Where I Belong”:
 
“Her Sunglasses On”:
*************
*************