Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Mέχρι τις 30 Ιουνίου ο διαγωνισμός " Ζωγράφισε την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης!"



Mέχρι τις  30 Ιουνίου ο διαγωνισμός

Ζωγράφισε την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης!

Φετινό  θέμα:

Φανταστικές Κυκλάδες. Φτιάξε το Νησί σου!


Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει ο διαγωνισμός παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που γίνεται για τέταρτη χρονιά. Ο διαγωνισμός σου δίνει τη δυνατότητα να  ζωγραφίσεις εσύ την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2016-2017!

Φέτος, πρωταγωνιστής της αφίσας θα είναι οι Φανταστικές Κυκλάδες!  16 νησιά του Αιγαίου μεταμορφώνονται με τη φαντασία των παιδιών και γίνονται.. πρόσωπα, ζώα, χάρτες ή πουλιά!

Είσαι 6 έως 12 ετών?

Στο " VOLCANO" στη Πάτρα 18/6 ο Στέλιος Διονυσίου

Στο " VOLCANO" στη Πάτρα 18/6 ο Στέλιος Διονυσίου

Το " VOLCANO" στην Πάτρα άνοιξε τις πύλες του για την καλοκαιρινή περίοδο παρουσιάζοντας ένα καεφάτο καλλιτεχνικό πρόγραμμα .
Το Σάββατο 18 Ιουνίου  θα φιλοξενήσει στην πίστα του τον Στέλιο Διονυσίου όπου  μαζί με τον Κυριάκο Κυανό θα  χαρίσει στο κοινό της Αχαΐας ατόφια λαϊκή διασκέδαση
Τηλ 261 093 1800






Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του " VOLCANO"

Ο καταπληκτικός  χώρος του " VOLCANO"

"Όσο υπάρχεις θα υπάρχω" Στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

  "Όσο υπάρχεις θα υπάρχω" 
13 Ιουλίου  στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος θα συναντηθούν στη σκηνή. 
Που θα ενώσουν τις φωνές τους, το συναίσθημά τους και την δυναμική τους για να μας ξεναγήσουν στον κόσμο της μουσικής, με έναν μοναδικό τρόπο. 
Με όπλα τα αγαπημένα τους τραγούδια, την αγάπη τους για την μουσική και τις μοναδικές τους φωνές.

Οι Άγαμοι Θύται στο Θέατρο Δάσους

Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016


Οι Άγαμοι Θύται επιστρέφουν στον τόπο του ελλείμματος...
Αυτοφωτογραφίζονται ως ιδανικοί αυτόχειρες, προσπαθώντας μάταια, να εστιάσουν στη νεοελληνική ζωή.
Αναζητούν εναγωνίως, ισοδύναμα του γέλιου για να αποσύρουν την εθνική μελαγχολία.
Ποζάρουν ναρκισσευόμενοι και μνημονεύουν τα αυτομνημόνια.
Γιατί πιστεύουν πως η δική τους selfie είναι η καλύτερη.
Αυτοϊκανοποιούνται ως γνήσιοι νεοέλληνες που άπλωσαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους.
Μια χειροποίητη ψυχωφέλιμη παράσταση δια χειρός Ιεροκλή Μιχαηλίδη.
Εκτός κάδρου, καβάλα στην πένα της, η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Κρατάει τα ηνία των κειμένων και συμπράττει
με τον Χρήστο Τολιάδη και τον Ιεροκλή, στον οποίο επιτρέπει και να σκηνοθετεί.
Στην εμπροσθοφυλακή πάντα ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Γιώργος Χατζής και η Ρούλα Μανισάνου.
Ως guest star – μουσαφίρηδες αυτοφωτογραφίζονται αυτεπαγγέλτως ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που επανακάμπτει ως βιρτουόζος της επιθεώρησης, και ο αηδονόλαλος ασματοπώλης Κώστας Μακεδόνας.
Αυτό το χειμώνα, με κεντρικό σύνθημα:
Άγαμοι Θύται... με αξιοπρέπεια,
Άγαμοι Θύται... από μόνοι μας,
Άγαμοι Θύται... selfie

Πάνος Καπίρης: Τιμή μου η συνερασία μου με τον Θέμη Αδαμαντίδη


O Θέμης Αδαμαντίδης κυκλοφορεί το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο " ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΩ" σε μουσική του Πάνου Καπίρη και στίχους του Στέλιου Μαργωμένου .

Ο Θέμης λοιπόν ο ερμηνευτής με την βελούδινη φωνή  δηλώνει για άλλη μια φορά παρόν στα δισκογραφικά δρώμενα του τόπου μας .
Πάνος Καπίρης
Για την συνεργασία του με τον Θέμη Αδαμαντίδη μίλησε  ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών Πάνος Καπίρης και  είπε :
Με τον Θέμη συνεργάζομαι για πρώτη φορά
Είναι μεγάλη μου τιμή που ένας ερμηνευτής της εμβέλειας του Θέμη τραγούδησε δική μου σύνθεση
Το λέω αυτό διότι τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους ερμηνευτές που έχει το Ελληνικό μας τραγούδι .
Πιστεύω ότι  το " ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΩ" θα αγαπηθεί και θα ταξιδέψει στις καρδιές του κόσμου  με την ξεχωριστή φωνή του Θέμη.
 Είναι για μένα σταθμός αυτή η συνεργασία .

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από το στούντιο

O Γιώργος Νταλάρας συναντά τον Βαγγέλη Κορακάκη στα Θαλασσινά Παλάτια



O Γιώργος Νταλάρας συναντά τον Βαγγέλη Κορακάκη
στα Θαλασσινά Παλάτια γιατί το καλό λαϊκό τραγούδι συνεχίζει το δρόμο του

 

Ο Γιώργος Νταλάρας, για πρώτη φορά, συναντά τον συνθέτη και στιχουργό Βαγγέλη Κορακάκη, σε ένα δίσκο με 13 λαϊκά τραγούδια και χτίζουν πάνω σε γερά μουσικά θεμέλια Θαλασσινά Παλάτια. Ήταν κάτι που είχε υποσχεθεί ο Γιώργος στον Βαγγέλη εδώ και χρόνια και τώρα παίρνει σάρκα και οστά.
Ο Βαγγέλης Κορακάκης, αυθεντικός δημιουργός του νέου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, κεντάει τις μουσικές του πάνω σε έναν καμβά με σχεδόν βιωματικούς στίχους και ο Γιώργος Νταλάρας με τη βαθιά γνώση του λαϊκού τραγουδιού και την ερμηνευτική του ευαισθησία, απογειώνει τα τραγούδια.
Ο Βαγγέλης Κορακάκης, συνηθίζει στα τραγούδια του να «περιέχει» τους αγαπημένους του λαϊκούς ήρωες, του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού. Συνηθίζει να σκηνογραφεί την Καισαριανή των παιδικών του χρόνων. Φωτογραφίζει τη γειτονιά του και τις συμπεριφορές των ανθρώπων της. Φτιάχνει «χειροποίητα» τραγούδια ατόφιας δημιουργικής ειλικρίνειας.

Τα Θαλασσινά Παλάτια, είναι ένας δίσκος καρδιάς. Η συνεργασία του Γιώργου Νταλάρα με τον Βαγγέλη Κορακάκη, μας βεβαιώνει ότι το καλό λαϊκό τραγούδι υπάρχει και συγκινεί.
Στα Θαλασσινά Παλάτια, συμμετέχει ο Βασίλης Κορακάκης, με τέσσερα τραγούδια. Νέος τραγουδιστής, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, γιος του Βαγγέλη, ο Βασίλης Κορακάκης, συνεχίζει με σεμνότητα την οικογενειακή μουσική παράδοση.

Για τη συνεργασία αυτή οι καλλτέχνες δήλωσαν:
Γιώργος Νταλάρας: Έχοντας ζήσει όλα μου τα χρόνια μέσα στο λαϊκό τραγούδι και παρακολουθώντας τους ανθρώπους να εκφράζονται μέσα από αυτό - όχι σαν επιπόλαιη μόδα αλλά ως ανάγκη - περηφανεύομαι ότι έμαθα να ξεχωρίζω τους ανθρώπους που το «φτιάχνουν» με αγάπη και αλήθεια.  Τα χρόνια είναι δύσκολα και το λαϊκό τραγούδι τους έχει σήμερα πραγματική ανάγκη. Ένας από αυτούς τους λίγους και ξεχωριστούς, είναι ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο οποίος το υπηρετεί αθόρυβα με γνώση, με γνώση, αγάπη, και επιμονή, όπως αρμόζει στην λαϊκή τέχνη. Χρόνια το λέγαμε και τώρα ήρθε η στιγμή! Είμαστε λοιπόν και οι δύο χαρούμενοι και ευτυχείς.

Βαγγέλης Κορακάκης: Η συνεργασία μου με τον Γιώργο Νταλάρα ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα με τα Θαλασσινά Παλάτια. Ο Γιώργος με την υπέροχη φωνή του ερμηνεύει 9 τραγούδια μου. Νοιώθω χαρούμενος και τυχερός, Περάσαμε πολλούς μήνες μαζί, Ζήσαμε καταπληκτικές στιγμές που έδωσαν να καταλάβω ότι ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που νοιάζεται για το λαϊκό τραγούδι. Είμαι ευτυχής που ένας πόθος χρόνων κατάφερε να γίνει πραγματικότητα. Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την εταιρία Ogdoo music group.

Στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 15-18 Ιουνίου



Στο  «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» 15-18 Ιουνίου
Τετάρτη 15 Ιουνίου: «γιαννιώτικα, σμυρνιώτικα, πολίτικα, μακρόσυρτα τραγούδια ανατολίτικα»
Ο Δημήτρης Κρανίδας (ούτι-τραγούδι), ο Νίκος Μουργελάς (κανονάκι) και η Μαρία Τερζάκη (τραγούδι-κρουστά) την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 22.30, θα βρίσκονται στο «Πέραν το καφέ αμάν της πόλης», για ένα μουσικό ταξίδι από τα Γιάννενα και το Ζαγόρι έως την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, με παραδοσιακά, αστικά και καφέ αμάν τραγούδια.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

Πέμπτη 16 Ιουνίου: ΡεμπετΑσκέρ «Σμυρνέικα, ρεμπέτικα, χορευτικά τραγούδια»
Βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο η Πέμπτη 16 Ιουνίου, στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», στις 22.00.  Τραγούδια «κλασικά», αγαπημένα ρεμπέτικα και σμυρνέικα, διαλεγμένα με μεράκι από τους ΡεμπετΑσκέρ, θα μας ταξιδέψουν πίσω στα παλιά για να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να θυμηθούμε…
Οι ΡεμπετΑσκέρ συγκροτήθηκαν το 1990 και έκτοτε εκτελούν τραγούδια που προκύπτουν από τη διαρκή έρευνά τους πάνω στη ρεμπέτικη και σμυρναίικη μουσική. Αποτελούνται από την Χριστίνα Μπεθάνη (φωνή, μπαγλαμάς), Λεωνίδα Κιούση(φωνή, μπουζούκι), Σταύρο Παπαδάκη (φωνή, κιθάρα) και Γιάννη Κομπότη (ακορντεόν).
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.


Παρασκευή 17 Ιουνίου: «με γλυκιές πενιές και μεράκια…»
Τις Παρασκευές του Ιουνίου, στις έντεκα το βράδυ, οι γλυκιές πενιές του Κώστα Δουμουλιάκα (μπουζούκι-φωνή), της Ιουλίας Καραπατάκη (κιθάρα-φωνή), και του Άγη Παπαπαναγιώτου (κοντραμπάσο-φωνή), μας ταξιδεύουν με ένα ευχάριστο πρόγραμμα που βαδίζει σε ρεμπέτικα και λαϊκά μονοπάτια, χαραγμένα από μεράκια, καημούς και χαρές.
Ο Κώστας Δουμουλιάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Τραγουδιστής και μπουζουξής της δεύτερης γενιάς αναβίωσης του ρεμπέτικου, έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με πολλούς καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά είδη όπως Τ. Μπίνη, Ρ. Στάμου, Α. Χρυσάφη, Μ. Γκολέ, Γ. Τζώρτζη, Ζώρζ Πιλαλί, Δ. Πουλικάκο, Bob Brozman, Louisiana Red, Big Time Sara κ.α. Επίσης ασχολείται με τη σύνθεση. Τελευταία δισκογραφική δουλειά του: «Σωκράτους και Σατωβριάνδου»- νέες εκτελέσεις λαϊκών τραγουδιών με σολίστες του μπουζουκιού.
Η Ιουλία Καραπατάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Τελείωσε το 2004 το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης. Από τότε εργάζεται ως τραγουδίστρια-μουσικός σε νυχτερινά μαγαζιά και μουσικές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία αλλά και το εξωτερικό. Έχει πτυχίο ανώτερων θεωρητικών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής κιθάρας. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Παπαβασιλείoυ (Βλάχος), ο Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης, ο Σωτήρης Παπατραγιάννης κ.ά.
Ο Άγης Παπαπαναγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988.  Τελείωσε το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Παλλήνης το 2006 και έκτοτε εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανώτερων θεωρητικών και παίζει κιθάρα, μπουζούκι και κόντρα μπάσο.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.
Σάββατο 18 Ιουνίου: «νύχτες μαγικές, ονειρεμένες»
Από το Σάββατο 4 Ιουνίου και κάθε Σάββατο του Ιουνίου, στις έντεκα το βράδυ, η Δήμητρα Κωστάκη, ο Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι-φωνή) και ο Μίλτος Χρυσανθίδης (κιθάρα-φωνή) έρχονται στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» και υπόσχονται να ανεβάσουν το κέφι στα ύψη και να μας χαρίσουν νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες, διαλέγοντας τραγούδια από το θησαυρό του λαϊκού και του ρεμπέτικου πενταγράμμου.
Η Δήμητρα Κωστάκη γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στο Κιάτο Κορινθίας. Ξεκίνησε να τραγουδάει στη μουσική ομάδα του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. του οποίου είναι πτυχιούχος. Στη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων τραγούδησε σε διάφορες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης. Από το 2000 ζει στην Αθήνα και έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τον Γιάννη Σπανό, τον Σταμάτη Κόκκοτα, την Κατερίνα Κούκα, τον Μπάμπη Τσέρτο, τον Δημήτρη Κοντογιάννη, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος μπουζουκιών «Δρόμος» και συμμετέχει στο ομώνυμο CD με τρία τραγούδια. Επίσης έχει συμμετάσχει κάνοντας φωνητικά στο  CD του Σωκράτη Μάλαμα με τίτλο «Δρόμοι».
Ο Δημήτρης Ρέππας γεννήθηκε το 1982 στη Αθήνα. Σε ηλικία 16 ετών, αποφοίτησε από τη Μουσική σχολή «Αλκαίος» με βαθμό «άριστα παμψηφεί μετά διακρίσεως». Είναι απόφοιτος του Ι.Ε.Κ ΑΚΜΉ (τμήμα ηχοληψίας - μουσικής τεχνολογίας – σκηνοθεσίας). Έχει συνεργαστεί ως μουσικός και τραγουδιστής δισκογραφικά και ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πάριος, ο Σταμάτης Κόκκοτας, ο Σταυρος Ξαρχάκος, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Βασίλης Λέκκας, η Μαριώ, η Γλυκερία, η Ελένη Βιτάλη, ο Διονύσης Τσακνής, η Μελίνα Κανά, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά. Μόνιμος συνεργάτης για δύο χρόνια στην εκπομπή  της ΕΡΤ1 «Στην υγειά μας»,  στην εκπομπή της Σεμίνας Διγενή ¨Rewind¨ κ.α. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος στις ορχήστρες Σταύρου Ξαρχάκου και « Έμμετρον & Έμμελον».
Ο Μίλτος Χρυσανθίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.  Είναι πτυχιούχος κλασσικής κιθάρας (Ωδείο Κασσιανής Αλεξοπούλου). Έχει συνεργαστεί με τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Δήμητρα Γαλάνη και τον Γιώργο Νταλάρα. Ευτύχισε να παίξει με μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της παλιότερης γενιάς του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού (Τάκης Μπίνης, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Μιχάλης Γενίτσαρης, Ρενα Στάμου), αλλά και με τους συνεχιστές τους (Μπάμπης Γκολές, Μανώλης Δημητριανάκης, Δημήτρης Κοντογιάννης). Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Γιώτα Νέγκα, την Μαρία Σουλτάτου, την Μόρφω Τσαϊρέλη, την Αφεντούλα Ραζέληκαι την Ματούλα Ζαμάνη. Υπήρξε μέλος της ορχήστρας του Δαυίδ Ναχμία (2009). Για δύο τηλεοπτικές σαιζόν (2006-07 και 2007-08) εμφανιζόταν στην εκπομπή της ΝΕΤ «Κυριακάτικο τραπέζι». Διδάσκει κλασσική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα.
Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
                 




«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος  Δεκελείας 20,  Νέα Χαλκηδόνα