Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

«Παιδιά! Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την αυλαία της φαντασίας!!!» στη Θεσσαλονίκη

Θεατρικό Παιχνίδι «Επί Σκηνής» για παιδιά,
στο Θέατρο Αριστοτέλειον!

«Παιδιά! Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την αυλαία της φαντασίας!!!»

Για 3η χρονιά, τα παιδιά θα γίνουν πρωταγωνιστές ενός κόσμου παιχνιδιού, έκφρασης και δημιουργίας, στο Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής», του Θεάτρου Αριστοτέλειον!
Η περσινή θεατρική σαιζόν έμεινε αξέχαστη, τόσο στα παιδιά, όσο και στους δασκάλους – εμψυχωτές, που είδαν τον ενθουσιασμό στα μάτια των παιδιών και των γονιών τους, ως την μεγαλύτερη ανταμοιβή τους!
Περισσότερα από 100 παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, πρωταγωνιστώντας σε δύο διαφορετικές παραστάσεις αφιερωμένες στο ταλέντο τους, ερμηνεύοντας… «Επί Σκηνής», αποσπάσματα από τους Μύθους του Αισώπου (με παιδιά τεσσάρων έως εννέα ετών), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη και την παράσταση «Ένα βήμα μπροστά», σε σύλληψη και σκηνοθεσία, επίσης, Δημήτρη Αδάμη.
Περισσότεροι από 750 γονείς κατέκλυσαν την αίθουσα του Αριστοτελείου, σε μια βραδιά που κατέληξε σε ένα άνευ προηγουμένου παρατεταμένο χειροκρότημα!
Στα highlights των επιτυχιών του εργαστηρίου, η επιλογή από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη δύο μαθητριών του εργαστηρίου, για την ενσάρκωση του παιδικού ρόλου στην sold out παράσταση «Ο Πουπουλένιος» και η συμμετοχή τριών μαθητών στο τηλεοπτικό σποτ του Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, με την συμμετοχή του Σωτήρη Καλυβάτση.
Το «Επί Σκηνής» είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια από τεσσάρων ετών,  έως τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου.
Η φιλοσοφία, αλλά και ο στόχος, είναι τα παιδιά να γίνουν μια μεγάλη παρέα, που μέσα από το θέατρο και το παιχνίδι θα αναπτύξουν την φαντασία, τον αυθορμητισμό, τα εκφραστικά τους μέσα και τις δεξιότητές τους.
Το πρόγραμμα αποτελείται κυρίως από δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού και από πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια, με κατάληξη μία παράσταση –παρουσίαση στο τέλος της χρονιάς, στην μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της πόλης, στο Θέατρο Αριστοτέλειον!


          Κάθε Σάββατο  πρωί στη σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον!


Έναρξη εργαστηρίου: Οκτώβριος 2015

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!!!

Πληροφορίες –κρατήσεις : 2310 250303, Καθημερινές 09:00 – 14:00
Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Θέατρο Χυτήριο



                                                     Ερωτόκριτος
του Βιτσέντζου Κορνάρου
σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα
στο Χυτήριο για δύο παραστάσεις 25 & 26 Σεπτεμβρίου
Στον ρόλο της παραμάνας η Νέλλη Γκίνη

Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, παρουσιάζει τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ.
Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει για 2 παραστάσεις 25 και 26 Σεπτέμβριου στο ΧΥΤΗΡΙΟ, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τρείς σεζόν στην Αθήνα και στην Κρήτη, έχει πάρει βραβεία καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Η έμμετρη μυθιστορία του Ερωτόκριτου, που πέρασε στην λαϊκή παράδοση και παραμένει ένα επίκαιρο και δημοφιλές έργο, χάρη στην θεματολογία  του και τις μουσικές μελοποιήσεις του, συντέθηκε στην Κρήτη τον 17ο αιώνα και αποτελείται από 10.012 ιαμβικούς δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτους στίχους στην Κρητική διάλεκτο από τους οποίους οι 12 τελευταίοι αναφέρονται στον ίδιο τον ποιητή.
Την θεατρική προσαρμογή της παράστασης υπογράφουν οι κρητικής καταγωγής σκηνοθέτης Μενέλαος Τζαβέλλας και η Έφη Τζαβέλλα. Οι στίχοι του Κορνάρου επιλέχθηκαν από το πρωτογενές κείμενο του Κορνάρου χωρίς καμία αλλαγή στο κείμενο, ώστε να δημιουργηθεί μία παράσταση μιάμισης ώρας, επικεντρωμένη στην ερωτική ιστορία του έργου και στο επικό στοιχείο που συμπυκνώθηκε στα απολύτως απαραίτητα για την εξέλιξη της ιστορίας.

Με θέμα τον έρωτα ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο (ή Ρωτόκριτο ή Ρώκριτο, κατά την Κρητική διάλεκτο) και την Αρετούσα, η ιστορία πραγματεύεται θέματα τιμής, φιλίας, γενναιότητας, κουράγιου, πίστης…
Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο διαδραματίζεται στην αρχαία Αθήνα. Ο βασιλιάς της Αθήνας Ηρακλής και η σύζυγός του αποκτούν μετά από πολλά χρόνια γάμου μια κόρη, την Αρετούσα. Την βασιλοπούλα ερωτεύεται ο γιος του πιστού συμβούλου του βασιλιά, Ερωτόκριτος. Επειδή δεν μπορεί να φανερώσει τον έρωτά του, πηγαίνει κάτω από το παράθυρό της τα βράδια και της τραγουδά. Η κοπέλα σταδιακά ερωτεύεται τον άγνωστο τραγουδιστή. Ο Ηρακλής, όταν μαθαίνει για τον τραγουδιστή, του στήνει ενέδρα για να τον συλλάβει, ο Ερωτόκριτος όμως μαζί με τον καλύτερό του φίλο ……………… η συνέχεια στην σκηνή.
Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας, Προσαρμογή κειμένου από το πρωτότυπο κείμενο του Β.Κορνάρου: Έφη Τζαβέλλα-Μενέλαος Τζαβέλλας, Βοηθός σκηνοθέτη: Όλγα Μουργελά, Σκηνικά: Νεοκλής Αράπογλου, Κοστούμια: Μάκης Καρράς, Βοηθοί Παραγωγής: Ιουλία Μπαστάκη – Ευαγγελία Φιλιπποπούλου
Παίζουν:
ΝΕΛΛΗ ΓΚΙΝΗ: – Παραμάνα {ΝΕΝΑ}
ΣΤΑΘΗΣ ΓΚΑΤΣΗΣ: – ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΙΝΤΩΝΗ: – ΑΡΕΤΟΥΣΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΜΟΣ: – Βασιλιάς {ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ }
ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ:  ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΟΜΙΔΗΣ: – Ποιητής {ΚΟΡΝΑΡΟΣ}

ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΑΟΥΤΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Πού: Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, τηλ.:210 3412313
Πότε: Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 1:30’’
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12 ευρώ, για συλλόγους 8 ευρώ και για ανέργους 5 ευρώ.

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.
Τηλ.: 2103412313 & 6951787821

Υπό την Αιγίδα του Ομίλου UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ 

Η Άννα Βίσση 16/9 δεύτερη συναυλία στο Βεάκειο



ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ
ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
*** ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ***

 Η Άννα Βίσση, η “απόλυτη Ελληνίδα σταρ” έρχεται με δεύτερη συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, μετά από την ήδη sold out της συναυλία που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Η Άννα Βίσση μαζί με την δέκα τριμελή μπάντα της, παρουσιάζει        μια παράσταση μοναδική, με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες από τους προσωπικούς της δίσκους, σε νέες ενορχηστρώσεις αλλά και καινούργια τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο που κυκλοφόρησε με γενικό τίτλο «συνέντευξη».
Οι ατέλειωτες επιτυχίες της, τα τραγούδια που ακούγονται ασταμάτητα μέχρι σήμερα, η εξαίρετη φωνή της, οι καθηλωτικές ερμηνείες και η ενέργειά της επί σκηνής δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγική και δοκιμασμένη πολλάκις στο χρόνο με κάθε επιτυχία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Άννα Βίσση θα κερδίσει για άλλη μια φορά το κοινό και θα ξεσηκώσει όσους βρεθούν στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.



ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ - ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου


Ώρα Έναρξης: 21:00

Γενική Είσοδος:
15

Σημεία προπώλησης:
·         viva.gr, 11876, Public, Seven spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης
·         Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά – 2104143310

Η Μελίνα Ασλανίδου 8/9 στη Μονή Λαζαριστών

Μελίνα Ασλανίδου
«Καλοκαίρι, αγκαλιά μου...»
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου
Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη
Η Μελίνα Ασλανίδου, έπειτα από ένα πολύ δυνατό χειμώνα, και καθώς ολοκληρώνει τη νέα της δισκογραφική δουλειά, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης καλοκαιρινής της περιοδείας, με τίτλο «Καλοκαίρι, αγκαλιά μου...», που ενώνει πόλεις και σταθμούς της Ελλάδας και την φέρνει ακόμα πιο κοντά στο κοινό, που την ακολουθεί και τη συντροφεύει από τα πρώτα της βήματα, έως σήμερα.
 
Η Μελίνα Ασλανίδου μας παρασύρει σε ένα μελωδικό ταξίδι, μας προτρέπει να βγούμε όλοι έξω και να ζήσουμε το σήμερα, το τώρα... όπως άλλωστε λέει και το νέο της τραγούδι, «Μες Στο Σπίτι Δε Μένει Κανείς», σε μουσική και στίχους Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.
«Γι' αυτό κι εγώ θα ντυθώ θα φτιαχτώ και θα βγω σινεμά στου Ψυρρή στο μετρό θα γιορτάσω που έχω στη τσέπη ουρανό...»
 
Η Μελίνα Ασλανίδου, θα εμφανισθεί στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου με μια αγκαλιά τραγούδια για να ταξιδέψει τη νύχτα μας, με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία.
 
Με καινούρια μπάντα, μια παρέα εξαιρετικών μουσικών, θα ηλεκτρίσει τα καλοκαιρινά μας βράδια, με ένα πρόγραμμα «προσωπική επιλογή», από αγαπημένα της τραγούδια. Τραγούδια δυνατά και απρόβλεπτα, τραγούδια γεμάτα ηχοχρώματα, ένα πολύφωνο μωσαϊκό, ένα ρεπερτόριο γεμάτο εκπλήξεις. Μια «προσωπική επιλογή», μια μουσική περιπλάνηση σε μελωδίες που αγαπούν τους στίχους, μια περιπλάνηση σε μονοπάτια που το λαϊκό φλερτάρει με το παραδοσιακό, που το κλασσικό συναντά νέα δροσερά τραγούδια.
 
Η Μελίνα Ασλανίδου, από τις πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της, ερμηνεύει και συγκινεί, τραγουδά και καθηλώνει, σε μια απόλυτη αμφίδρομη σχέση με τους θεατές...
 
Μαζί της επί σκηνής
Ντίνος Γεωργούντζος, πιάνο, ενορχηστρώσεις
Ανδρέας Καραντίνης, μπουζούκι
Θάνος Γκιουλετζής, βιολί
Σάββας Χριστοδούλου, κιθάρες
Έλενα Δεληχρήστου, κρουστά, κιθάρα, τραγούδι
Λεωνίδας Κυρίδης, μπάσο
Βαγγέλης Καλαμάρας, τύμπανα
 
Ηχοληψία: Αγγελίνα Υφαντή, Χρήστος Νταλίπης
Φωτισμός: Γιάννης Καραμπελιάς
 
info
 
Μελίνα Ασλανίδου
Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου
Μονή Λαζαριστών
 
Ώρα έναρξης: 21:30
 
Εισιτήρια από 12 ευρώ
 
Προπώληση εισιτηρίων
 
www.viva.gr
στο τηλέφωνο 11876
μέσω vivawallet
& σε όλα τα καταστήματα
Public, Seven Spots, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
 
Επίσης στα:
 
Cafe Διώροφον, Καλαμαριά

Στο Ταμείο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
τηλ.: 2310 589 200

Καφέ μπαρ Σάρωθρον
Κατούνη 17, Λαδάδικα
τηλ.: 2310 538 282

Αναβάλλεται η συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα στο θέατρο Βράχων


Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που προβλέπονται για σήμερα 7/9, το στήσιμο του ήχου φωτιστικός συστήματος είναι αδύνατο και η συναυλία του Φίλιππου  Πλιάτσικα στο θέατρο Βράχων θα πρέπει να αναβληθεί. 
Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία. 
Για επιστροφή εισιτηρίων θα απευθυνθείτε για το Ticket365 στο τηλέφωνο 2111000365 και για το Viva.gr στο τηλέφωνο 13855