Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Η απάντηση της δισκογραφικής της Πάολα για την τηλεοπτική εξαφάνιση από τα βραβεία MAD

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει από την Κυριακή το βράδυ η εξαφάνιση της Πάολας, από την προβολή των MAD- VMA 2017,στον Alpha. Η Panik Records,  εξέδωσε επιστολή, κατά του τηλεοπτικού σταθμού MAD, ο οποίος... εξαφάνισε την Πάολα από την απονομή.
Στην επιστολή, που εστάλη το μεσημέρι της Τρίτης, η εταιρεία περιγράφει τις εμφανίσεις που έκανε η Πάολα στη σκηνή των βραβείων και αναφέρεται πως «η τηλεοπτική εξαφάνιση όλων των εμφανίσεων της καλλιτέχνιδάς μας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι δεν πρόκειται για ένα απλό τεχνικό λάθος αλλά για μία ήδη ειλημμένη απόφαση από τον τηλεοπτικό σταθμό MAD, ενέργεια η οποία θίγει κατάφωρα το πρόσωπο και την αξία της ίδιας της Πάολα και των κ. Θεοφάνους και κ. Βουρλιώτη που συμμετείχαν στις εμφανίσεις, καθώς και το κύρος της εταιρείας μας».
«Η εν λόγω συμπεριφορά στο πρόσωπο της καλλιτέχνιδάς μας και συνακόλουθα στην εταιρεία μας, σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με την καλόπιστη στάση μας και δυναμιτίζει σε μεγάλο βαθμό το γενικότερο πνεύμα της μέχρι τώρα αγαστής συνεργασίας μας», συνεχίζει η Panik Records και καταλήγει: «κατόπιν των ανωτέρω και επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, δηλώνουμε ρητά και απερίφραστα την δυσαρέσκειά μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω αναλυτικώς περιγραφείσα ενέργεια της εταιρείας σας, αναμένουμε μια επίσημη και σαφή απάντηση από πλευράς σας για τη στάση σας προς την καλλιτέχνιδα της εταιρείας μας Πάολα, και σας καλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα με ποιους τρόπους θα άρετε την άδικη μεταχείριση της καλλιτέχνιδάς μας».


Αναλυτικά η επιστολή:
«Προς μεγάλη απογοήτευση, η εταιρεία μας, όπως και όλο το τηλεοπτικό κοινό, διαπίστωσε την τηλεοπτική «απουσία» της καλλιτέχνιδάς μας Πάολα από την προβολή των βραβείων MAD VMA 2017 μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA την 9η Ιουλίου 2017, ημέρα Κυριακή.
Η καλλιτέχνιδα της εταιρείας μας συμμετείχε επιμελώς στην διοργάνωση των MAD VMA 2017 με τρείς (3) εμφανίσεις (acts) στη σκηνή – εκτέλεσε το τραγούδι «Θυμός» συνοδευόμενη από τον κ.Γιώργο Θεοφάνους στο πιάνο, το τραγούδι «Δεν σε φοβάμαι ουρανέ» με τον κ. Νίκο Βουρλιώτη συνοδευόμενοι από τον κ.Θεοφάνους, έκλεισε, δε, την εκδήλωση ερμηνεύοντας την διασκευή «Λιανοχορταρούδια & Stanga» – και παρέλαβε επί σκηνής το βραβείο Best Female Adult, συνοδευόμενη από την κόρη της.
Για την συμμετοχή της καλλιτέχνιδας στα βραβεία, εύλογο είναι να μεσολάβησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοργανωτών και των συνεργατών της ίδιας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε συνεργασία, οι οποίες έληξαν προ της διεξαγωγής της εκδήλωσης και η καλλιτέχνιδα προέβη με επαγγελματισμό σε εκπλήρωση όλων των προγραμματισμένων εμφανίσεων. Στην ως άνω τηλεοπτική προβολή των βραβείων, ως διά μαγείας, οι εν λόγω εμφανίσεις της καλλιτέχνιδας Πάολα ουδέποτε προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, μολονότι πραγματοποιήθηκαν με πλήρη επιμέλεια την βραδιά των βραβείων MAD VMA2017. Η τηλεοπτική εξαφάνιση όλων των εμφανίσεων της καλλιτέχνιδάς μας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι δεν πρόκειται για ένα απλό τεχνικό λάθος αλλά για μία ήδη ειλημμένη απόφαση από τον τηλεοπτικό σταθμό MAD, ενέργεια η οποία θίγει κατάφωρα το πρόσωπο και την αξία της ίδιας της Πάολα και των κ. Θεοφάνους και κ. Βουρλιώτη που συμμετείχαν στις εμφανίσεις, καθώς και το κύρος της εταιρείας μας. Πρέπει να σημειωθεί ότι, το trailer που προβαλλόταν από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA μέχρι και λίγο πριν την έναρξη της προβολής της βραδιάς των βραβείων, καθώς επίσης και τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της βραδιάς (highlights) τα οποία ο σταθμός σας επεξεργάστηκε, έδειχναν πλάνα από τις συμμετοχές της Πάολα στα βραβεία MAD VMA 2017, γεγονός που καθιστά παραπλανητική και άκρως προσβλητική τη συμπεριφορά σας.
Με δεδομένο ότι η καλλιτέχνιδα, συμμετείχε σε όλες τις συμφωνηθείσες ενέργειες και acts, σύμφωνα με τις επιταγές των διοργανωτών, προέβη, δε, ιδίοις εξόδοις σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να παραστεί αξιοπρεπώς την ημέρα των βραβείων και στήριξε λόγω και έργω τον θεσμό των MAD VMA 2017, προβαίνοντας σε δηλώσεις προς άπαντες τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, η πλήρης «εξαφάνιση» και ο αποκλεισμός της από το μονταρισμένο υλικό της βραδιάς το οποίο επεξεργάστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός σας, συνιστά πράξη απαράδεκτη, αναίτια και καταχρηστική, και έχει ως αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματος, της φήμης και της εν γένει προσωπικότητας της καλλιτέχνιδας, των υπολοίπων συντελεστών των εμφανίσεων, αλλά και του κύρους της εταιρείας μας.
Τέλος, γνωρίζετε ότι εδώ και πολλά έτη μας συνδέουν ανοιχτές και ενεργείς συνεργασίες, με ανειλημμένες υποχρεώσεις εκατέρωθεν. Η εν λόγω συμπεριφορά στο πρόσωπο της καλλιτέχνιδάς μας και συνακόλουθα στην εταιρεία μας, σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με την καλόπιστη στάση μας και δυναμιτίζει σε μεγάλο βαθμό το γενικότερο πνεύμα της μέχρι τώρα αγαστής συνεργασίας μας.
Κατόπιν των ανωτέρω, και επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, δηλώνουμε ρητά και απερίφραστα την δυσαρέσκειά μας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω αναλυτικώς περιγραφείσα ενέργεια της εταιρείας σας, αναμένουμε μια επίσημη και σαφή απάντηση από πλευράς σας για τη στάση σας προς την καλλιτέχνιδα της εταιρείας μας Πάολα, και σας καλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα με ποιους τρόπους θα άρετε την άδικη μεταχείριση της καλλιτέχνιδάς μας».
 

Τι να προσέχετε σε φρούτα και λαχανικά

Τα νωπά φρούτα και λαχανικά πρέπει να είναι ο βασικός πυλώνας της διατροφής μας. Όμως η αγορά και η αποθήκευση τους πρέπει να γίνεται με προσοχή, ώστε να διατηρούνται φρέσκα και λαχταριστά για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αυτό αφορά ιδιαίτερα τα εισαγόμενα, τα οποία φθάνουν στον καταναλωτή μεταφερόμενα από μεγάλες αποστάσεις. Ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσουν από το χωράφι στον τελικό καταναλωτή, υποχρεώνει τους καλλιεργητές να κόβουν τα προϊόντα τους πολύ πριν ωριμάσουν.
Αυτό σημαίνει ότι στα ράφια ναι μεν ωριμάζουν μέχρι να πάρουν καλύτερη γεύση, αλλά μειώνεται κατά πολύ η δυνατότητα σύνθεσης βιταμινών. Επίσης αν υπολογίσουμε ότι σε θερμοκρασία δωματίου τα φρούτα και τα λαχανικά χάνουν κάθε μέρα το 10%-50% των βιταμινών τους, μπορούμε να υποθέσουμε την απώλεια που υφίστανται προϊόντα από μακρινές περιοχές.
Τα φρούτα και τα λαχανικά συνθέτουν τις βιταμίνες όσο βρίσκονται στον ήλιο και επάνω στο φυτό. Εάν γνωρίζουμε ότι τα προϊόντα είναι ντόπια, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να έχουν συλλεχθεί στην σωστή στιγμή ωρίμανσης.
Τα μικρά παντζάρια ή τα πολύ μικρά πράσινα λαχανικά δε σημαίνει ότι είναι και καλύτερα. Αν οι επιλογές μας τείνουν προς τις βιολογικές αγορές (για περισσότερες πιθανότητες αποφυγής χημικών λιπασμάτων), καλό είναι να διαλέγουμε τα κανονικού μεγέθους φρουτολαχανικά γιατί πήραν το χρόνο να ολοκληρώσουν το κύκλο ωρίμανσης.
Παίρνουμε υπ’όψιν μας ότι το βαθύ πράσινο χρώμα στα φυλλώδη λαχανικά είναι ένας από τους δείκτες ωριμότητας και παρ’ ότι διαλέγουμε την ανοιχτόχρωμη “καρδιά” από τα μαρούλια, οι περισσότερες βιταμίνες βρίσκονται στα εξωτερικά φύλλα που έχουν πρασινίσει καλά.
  • Για να μη χαλάνε αγοράζουμε λίγα και όσο μπορούμε πιο συχνά.
Δεν αφήνουμε φρούτα στη φρουτιέρα και φροντίζουμε να τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Στους 4 βαθμούς C, που είναι η συνηθισμένη θερμοκρασία των οικιακών ψυγείων, τα φρούτα χάνουν περίπου το 30% της βιταμίνης C σε 48 ώρες, σε θερμοκρασία δωματίου το 40 % περίπου το 24ωρο.
  • Εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα να ψωνίζουμε συχνά μικρές ποσότητες, καλό είναι να πάρουμε υπ’ όψιν μας ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι πολλές φορές καλύτερα από τα πολυκαιρισμένα του ψυγείου μας ή και του μανάβη.
Οι μεγάλες εταιρείες συσκευασίας κατεψυγμένων προϊόντων, φροντίζοντας να μειώσουν τις οικονομικές ζημίες που υφίστανται με τη καθυστέρηση της επεξεργασίας τους -μια και κινδυνεύουν να σαπίσουν - τα καταψύχουν αμέσως μετά τη συγκομιδή. Οι περισσότερες βιταμίνες  διατηρούνται στην κατάψυξη. Ακόμα και τα λαχανικά που καταψύχουμε μόνοι μας, πολλές φορές είναι κατώτερης ποιότητας από αυτά των βιομηχανικά κατεψυγμένων, γιατί συχνά κάνουμε το λάθος να τα βράζουμε και μάλιστα πάνω από 1-2 λεπτά, οπότε χάνεται το 50%-70% των βιταμινών τους. Επίσης, το πολύτιμο φολικό οξύ χάνεται κατά 90% με βράσιμο 2 λεπτών.
Η μεγάλη χρονικά παραμονή των παρασκευασμάτων σε υψηλές θερμοκρασίες- όπως στα ” μπεν μαρί ” των εστιατορίων – επιταχύνει την καταστροφή των βιταμινών που έχουν απομείνει. Καλό είναι μόλις κρυώνει το μαγειρεμένο φαγητό, άσχετα από την εποχή, να το βάζουμε αμέσως στο ψυγείο. Τα ατμόβραστα λαχανικά και κομπόστες, διατηρούν μεγαλύτερο ποσοστό βιταμινών.
Για την παρασκευή κομπόστας δε χρειάζεται να υπερβούμε τους 80 βαθμούς. Αρκεί να παραμείνει στο ψυγείο και να καταναλωθεί σε λίγες μέρες. Τα μικροκύματα επίσης επιδρούν αρνητικά στη διατήρηση των βιταμινών π.χ. καταστρέφουν το 30 % περίπου της βιταμίνης Β1.
Σημαντική είναι η κοπή φρούτων και λαχανικών. Δεν είναι τυχαίο που στα καλά εστιατόρια πολλοί σεφ χρησιμοποιούν κεραμικά μαχαίρια. Ακούγεται τραβηγμένο, αλλά καλό είναι να σεβόμαστε τον κόπο μας άρα και την τροφή μας (γι’ αυτήν άλλωστε γίνονται τα περισσότερα πάνω στη γη). Η επαφή των λαχανικών και των φρούτων με μεταλλικά στοιχεία οξειδώνει τς βιταμίνες. Ο ατμοσφαιρικός αέρας επίσης κάνει την ίδια ζημιά και χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι το μαύρισμα στις περιοχές των κοπών. Καλό είναι να κόβουμε όσο μπορούμε με τα χέρια τα λαχανικά και να αποφεύγουμε τα πολύ μικρά κομμάτια. Το λεμόνι και η βιταμίνη C βοηθά ώστε να καθυστερεί η οξύδωση.

10 χρόνια imam Baildi στην κατάμεστη Τεχνόπολη




Το βράδυ της περασμένης  Πέμπτης, ξεκίνησε με τον ανερχόμενο τραγουδοποιό και τσελίστα Αρη Ζέρβα, ο οποίος μαζί με 5 μουσικούς έδωσε μια γεύση από το πολύ ξεχωριστό προσωπικό του project.


Λίγο μετά τις 9.30 τα φώτα έκλεισαν, και στη μεγάλη οθόνη που είχαν στήσει οι Imam Baildi στην κατάμεστη Τεχνόπολη ξεκίνησε να εμφανίζεται ένα video.


Εικόνες από 4 albums, 22 χώρες του κόσμου, αμέτρητες συναυλίες, αλλά και προσωπικές στιγμές του συγκροτήματος έδωσαν μια άλλοτε συγκινητική, άλλοτε εντυπωσιακή, άλλοτε αστεία νότα, αναδεικνύοντας 10ετή μουσική διαδρομή του αγαπημένου μας συγκροτήματος.


Και λίγο αργότερα, η παρέα των Imam ανέβηκε στη σκηνή για να δώσει στο κοινό της αυτό που είχε υποσχεθεί. Μαι μουσική γιορτή που περιελάμβανε το παρελθόν αλλά και το μέλλον του μοναδικού αυτού project.



Στις 2μιση ώρες που ακολούθησαν, οι  Imam Baildi δε σταμάτησαν να ανεβάζουν την ενέργεια και το κέφι του κόσμου, τόσο μέσα από τα αγαπημένα κομμάτια που τραγουδήθηκαν από όλο το κοινό, όσο και με τα ολοκαίνουργια κομμάτια που παίχτηκαν για πρώτη φορά χτες το βράδυ!



Η Ρένα Μόρφη έδωσε τη σαγηνευτική της ερμηνεία στα κλασικά  πλέον remix των Imam Baildi, τραγουδώντας μεταξύ άλλων τα Ακρογιαλιές Δειλινά, Αργοσβήνεις Μόνη, Πόσο Λυπάμαι , Πασατέμπος, Λόγια Ανταλλάξαμε Βαριά, Μουρμούρα, στα ολόφρεσκα Χαρά Μου, Δε Μου Φταίει Κανείς, ενώ παρουσίασε με τη μοναδική της ενέργεια τις επιτυχίες από το προσωπικό της project Φεύγεις Πάλι και Όταν σου Χορεύω. To τελευταίο μάλιστα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ένα remix από τους Imam Baildi.



Τις καρδιές του κόσμου έκλεψε εξίσου και ο  MC Yinka, που κατάφερε να κάνει τον κόσμο να εκστασιάζεται κάθε φορά που ανέβαινε στη σκηνή. Εκτός από την αστείρευτη του ενέργεια και το μοναδικό του ταλέντο στο να επικοινωνεί με τον κόσμο, αίσθηση έκανε και η παρουσίαση ενός δικού του συγκινητικού κομματιού, με τίτλο «Ενωμένα Όνειρα».


Δεν έλειψαν οι καταπληκτικοί μουσικοί Γιάννης Δίσκος, Λάμπης Κουντουρόγιαννης και Αλέξης Αραπατσάκος που αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια τον μουσικό κορμό των Imam Baildi, και φυσικά οι δημιουργοί των ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ, τα αδέρφια Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας που κατάφεραν για μια ακόμη φορά να επιμεληθούν ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, χαρά, και πρωτότυπες ιδέες.


Οι Imam Baildi θα συνεχίσουν την περιοδεία τους σε Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ενώ παράλληλα τελειώνουν το 5ο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει αρχές Νοεμβρίου 2017.



Ιμαμ Μπαιλντί – 10 χρόνια μουσικής χαράς !