Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

O Bασίλης Καρράς 5/9 στο " ΑΚΡΩΤΗΡΙ"


Οι πιστοί των λαϊκών ασμάτων την Πέμπτη 5/9 μπορούν να χτυπήσουν κάρτα διασκέδασης στο " ΑΚΡΩΤΗΡΙ" στον Άγιο Κοσμά . Αφορμή η μουσική βραδιά που θα  πραγματοποιήσει  ο Βασίλης Καρράς.
 Θα είναι ένα ακόμα καλοκαιρινό party στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι το γνωστό club restaurant σε σ
υνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό sfera 102,2

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου απόψε στο Βύρωνα


  Απόψε 3 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη ο μεγάλος ροκ ερμηνευτής Βασίλης Παπακωνσταντίνου ,  ο άνθρωπος που συνεχίζει ακάθεκτος να προσφέρει συγκίνηση, τραγούδια απερίγραπτης αξίας και το ροκ του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος. Μία συναυλία που γιορτάζει τα 40 χρόνια στη δισκογραφία του «απλού» Βασίλη που παραμένει πιστός στις  επιλογές του και ακολουθεί ανέκαθεν το βαθύ καλλιτεχνικό του ένστικτο και την ανάγκη του για επικοινωνία με τους δικούς του όρους. Σημαντικές στιγμές από την καριέρα του θα περάσουν μέσα από τα τραγούδια, αλλά και από σπάνιο οπτικό υλικό αρχείου που θα προβάλλεται από τη γιγαντοοθόνη της σκηνής. Οι φίλοι του Βασίλη θα τραγουδήσουν μαζί του κομμάτια που έχουν αναμνήσεις, αγωνιστικό πνεύμα αλλά και αισιοδοξία…
Info 03 Σεπτεμβρίου 2013
ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»,
Τηλ.: 210-7626438/7626738
Ώρα: 21:00. Εισιτήρια: 10 € (προπώληση), 13 € (ταμείο).

Νίκος Ανδρουλάκης ΄Τα τραγούδια ταξιδεύουνε στο χρόνο " απόψε στη Γλυφάδα


  Συναυλία με τίτλο ΄Τα τραγούδια ταξιδεύουνε στο χρόνο΄, θα δώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα  Τρίτη 3/9, (Ώρα 21:30), στη Γ΄ Μαρίνα Γλυφάδας, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, ΄Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2013΄.
...Όταν το παραδοσιακό συναντά το έντεχνο, όταν το παλιό συναντά το καινούργιο και όταν το χθες συναντά το σήμερα.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με πέντε σπουδαίους μουσικούς, θα μας ταξιδέψουν, σ΄ ένα πρόγραμμα με υπέροχα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών που όχι μόνο δεν έχουν ξεχαστεί, αλλά, παραμένουν σημαντικοί δίαυλοι επικοινωνίας και επίκαιρα ως τις μέρες μας.
Επίσης, θα ακουστούν, χαρακτηριστικά, τραγούδια της Κρήτης, αλλά και τραγούδια, που ο Νίκος έχει ερμηνεύσει, στις μέχρι τώρα δισκογραφικές του δουλειές, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη, ΄Στης μνήμης το κλαδί΄ που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2011.
Συμμετέχει η Ντίνα Γιακουμάκου.

Αθηνά Οικονομάκου «Η προσωπική μου ζωή δεν αφορά κανέναν παρά μόνο εμένα»

Στην προσωπική της ζωή, την επαγγελματική της πορεία και το είδος της κωμωδίας στο οποίο συμμετέχει αναφέρθηκε η Αθηνά Οικονομάκου μιλώντας στο περιοδικό «7 Μέρες TV».

Σε ό,τι αφορά την παράσταση «Τα βαφτίσια» δηλώνει: «Ναι, είναι η πρώτη φορά που παίζω σε κωμωδία και γι' αυτό ευγνωμονώ τον Νίκο Μουτσινά ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω και άλλα πράγματα πάνω στην δουλειά μου, τελείως διαφορετικά από αυτά που με είχε συνηθίσει ο κόσμος στην τηλεόραση» ανέφερε η γνωστή ηθοποιός.
Σχετικά με τον ρόλο που την έκανε ευρέως γνωστή, αυτόν της Ξένιας στη σειρά «Η ζωή της άλλης», και αν φοβήθηκε τότε για το ρόλο αυτό, εξομολογήθηκε: «Φοβήθηκα πολύ. Τότε όλοι μου έλεγαν να μην το κάνω για να μην ταυτιστώ με τον ρόλο της "κακιάς". Όλοι είχαν τρομάξει. Υποστήριζαν ότι θα μου έκανε κακό. Εγώ απαντούσα ότι δεν πειράζει, είναι μια ευκαιρία που θα την αρπάξω και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Τελικά, μου βγήκε σε καλό».

Όσον αφορά τα όνειρα που κάνει η ίδια για τον εαυτό της, αποκάλυψε: «Θέλω να συνεχίσω να περνάω καλά στη δουλειά μου και να συνεργάζομαι με άξιους ανθρώπους. Μέχρι στιγμής είμαι πολύ τυχερή, γιατί δεν συνάντησα πισώπλατα μαχαιρώματα, ανταγωνισμό, κόμπλεξ και ζήλιες που λένε ότι υπάρχουν στον χώρο μας. Δεν έχω δει τίποτα από όλα αυτά. Ίσα ίσα, μέσα από την δουλειά έχω δημιουργήσει δυνατές και καλές σχέσεις» και ολοκλήρωσε μιλώντας ξεκάθαρα για την προσωπική της ζωή και τους λόγους για τους οποίους δεν μιλάει για αυτή: «Γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος. Γιατί λοιπόν να απαντήσω; Η προσωπική μου ζωή πιστεύω ότι δεν αφορά κανέναν παρά μόνο εμένα». 
http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/576944/i-prosopiki-mou-zoi-den-afora-kanenan-para-mono-emena/ .

Διεθνές φεστιβάλ τζαζ στη Κοζάνη



Διεθνές φεστιβάλ τζαζ διοργανώνουν για πρώτη φορά στις 4, 5 , 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2013 στην Κοζάνη ο «Σύλλογος Φίλων της Τζαζ στην Κοζάνη» και ο Δήμος Κοζάνης – Οργανισμός Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια και jam session, με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και την κατοχύρωση του φεστιβάλ ως θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα.

Η Κοζάνη είναι γνωστή για τη μουσική της παράδοση και διαθέτει πληθώρα ταλαντούχων μουσικών αναγνωρισμένων παγκοσμίως στο χώρο της κλασσικής, της τζαζ και σε άλλα είδη της μουσικής.

Στην πόλη έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια μια σχέση με τη τζαζ, τόσο από τους μουσικούς της όσο και από το ιδιαίτερα ζεστό ακροατήριό της, που πάντα στηρίζει τη μουσική.

Το φεστιβάλ αυτό στο ξεκίνημά του έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι το jam session, στο οποίο θα έχουν τη χαρά οι μουσικοί από όλο τον κόσμο να παίξουν μαζί και να γνωριστούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας μουσικές εμπειρίες και να προσφέρουν κάτι μοναδικό στο ακροατήριό τους.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν κορυφαίοι μουσικοί από όλο τον κόσμο .

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes), ο Hector Martignon ( piano) New York USA, ο Παναγιώτης Ανδρέου (Bass), ο Mauricio Herrera (drums) New York (Cuba), ο Lior Yekutieli (Guitar) Israel, ο Γιώτης Κιουρκτσόγλου (Bass), ο Marc Halbheer (drums) Switzerland, ο Δημήτρης Μαχλής (guitars, oud), California USA, ο Αναστασιάδης Κώστας (drums), ο Χρήστος Γερμένογλου (drums), ο Γιώτης Δαμιανίδης (Guitar), ο Πέτρος Δαμιανίδης (Bass), η Βάσω Δημητρίου(Guitar),ο Μάξιμος Δράκος (piano),ο Χάρης Χαραλάμπους (Bass), ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums), η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (vocals), ο Γιώργος Τζούκας ( piano), ο Λάκης Τζήμκας (Bass) και ο Μανώλης Κουτσουνάνος (drums).

Η έναρξη του φεστιβάλ στις 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει στο ξενοδοχείο « Ερμιόνιο» ενώ οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως 7 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης (σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Αίθουσα Τέχνης).

Σεμινάρια:
Τα σεμινάρια μουσικής θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (οδός Αγίας Παρασκευής). Μετά το τέλος των σεμιναρίων υπάρχει δυνατότητα παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων από τους μουσικούς των σεμιναρίων κατόπιν συνεννόησης.

Τιμή κάθε σεμιναρίου 10 ευρώ. Όσοι παρακολουθήσουν τρία τουλάχιστον σεμινάρια θα έχουν δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΜASTER CLASS

Πέμπτη 5-9
Ωρες σεμιναρίων : 11.00 - 13.00 θα διδάξουν ο Jimmy Mahlis (guitars, oud) μαζί με τον Κώστα Αναστασιάδη (drums).
Θέμα σεμιναρίου : Παράδοση και εξέλιξη του ρυθμού, δημιουργώντας ένα νέο κράμα ήχων και διαθέσεων.

Παρασκευή 6-9
Ωρες σεμιναρίων : 10.00 - 11.15 ο Hector Martignon ( piano)
11.30 - 12.45 ο Παναγιώτης Αντρέου (Bass)
13.00 έως 14.15 ο Mauricio Herrrera (drums).
Θέματα σεμιναρίων: Latin Jazz & αυτοσχεδιασμός

Σάββατο 7-9
Στις 12.00 στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (οδός Αγίας Παρασκευής) θα πραγματοποιηθεί jam session-συναυλία με την μπάντα Hector Martignon’s Foreign Affair (Hector Martignon, Παναγιώτης Αντρέου, Mauricio Herrrera, Χρήστος Ραφαηλίδης). Ο κάθε μουσικός θα έχει τη δυνατότητα να παίξει μαζί τους διαλέγοντας ένα κομμάτι από το real book. Το συγκεκριμένο jam θα βιντεοσκοπηθεί και θα λάβει ο κάθε μουσικός ένα dvd.
Τιμή : 20 ευρώ για τους μουσικούς και 3 ευρώ για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: Μανώλης Κουτσονάνος 6977995060, Φώτης Βακουφτσής 6945810351.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
Πέμπτη 5-9 - Ωρα έναρξης 21.00
A. Act up trio
Χρήστος Γερμένογλου (drums)
Γιώτης Δαμιανίδης (Guitar)
Πέτρος Δαμιανίδης (Bass)
B. Diaplous
Jimmy Mahlis (guitars, oud)
Κώστας Αναστασιάδης (drums)

Παρασκευή 6-9 - Ωρα έναρξης 21.00
A. Vaso Dimitriou Quartet
Βάσω Δημητρίου (Guitar)
Μάξιμος Δράκος ( piano)
Χάρης Χαραλάμπους (Bass)
Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums)
Β. Hector Martignon’s “Foreign Afair”
Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes)
Hector Martignon ( piano)
Παναγιώτης Αντρέου (Bass)
Mauricio Herrrera (drums)

Σάββατο 7-9 - Ωρα έναρξης 21.00
A. Apopsis Trio & Natassa Mare Moumtzidou
Νατάσα Μάρε Μουμτζίδου (vocals)
Γιώργος Τζούκας ( piano)
Λάκης Τζήμκας (Bass)
Μανώλης Κουτσουνάνος (drums)
Β. Exit
Lior Yekutieli (Guitar)
Γιώτης Κιουρτκσόγλου (Bass)
Mark Halbheer (drums)

Βιβλίο :Γιάννης Βούρος «Ταξιδιωτικός οδηγός»


Γιάννης Βούρος
«Ταξιδιωτικός οδηγός»

Εκδόσεις ΙΑΝΟS, 2013
Σειρά μικρός IANOS
ISBN: 978-960-6882-80-7
Σελ. 144
Τιμή 6,00€
Διαστάσεις: 9.7 cm Χ 17 cm
 Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS το νέο βιβλίο του Γιάννη Βούρου «Ταξιδιωτικός οδηγός».
 
Τι είναι αυτό που παράγει λογοτεχνία; Μήπως η διάθεση να μιλήσεις για ένα πρόσωπο αγαπημένο και τελικά να μιλάς για ένα λουλούδι;
Ή μήπως η επιθυμία, με όχημα μια σκάλα να ταξιδέψεις ως τον αδηφάγο ουρανό;
«Ταξιδιωτικός οδηγός» είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου του ζωγράφου Γιάννη Βούρου.
Κείμενα άλλοτε καθαρά πεζού λόγου και άλλοτε με μια ποιητική διάθεση.
 Ιστορίες άλλοτε βιωματικές και άλλοτε μυθοπλασίας, σχεδόν πάντα σε πρώτο πρόσωπο, που τις κάνουν πιο άμεσες, αληθινές και ενδιαφέρουσες.
Γλώσσα λιτή κι απέριττη χωρίς πολλά καλολογικά μπιχλιμπίδια, που υποδηλώνει εστίαση στο περιεχόμενο και λιγότερο στη φόρμα.
Αν ρωτούσατε τον ΓΒ να σας πει ποιος είναι, θα σας απαντούσε: «Είμαι αυτό το βιβλίο».
 
Στο εξώφυλλο του βιβλίου υπάρχει έργο του Γιώργου Τσακίρη.
 
Ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολεοδομία στο London School of Economics.
Από το 1980 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική. Με την ιδιότητα του ζωγράφου έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις, συμμετείχε σε περισσότερες από 140 ομαδικές και έχει βραβευθεί στο διεθνή διαγωνισμό “Art and Poverty”, Ankara, 2005.
Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί από το 1992 μέχρι σήμερα στα περιοδικά Παρέμβαση, Τζαζ & Jazz, Πολύγυρος, ΕΝΕΚΕΝ, Ο Σίσυφος και Τέχνης ίχνη, καθώς και στο dreaming-in-the-mist.blogspot.com.
 
Ο Γιώργος Τσακίρης γεννήθηκε το 1955 στα Γιαννιτσά. Μετά τις πρώτες του σπουδές στα ηλεκτρονικά, φεύγει για Ιταλία, όπου από το 1976 αφοσιώνεται στη ζωγραφική.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας το 1981. Παρουσίασε δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έργα του έχουν στηθεί σε δημόσιους χώρους. Ζει μεταξύ της Θεσσαλονίκης και στους πρόποδες του όρους Πάικου, όπου και εργάζεται μέσα στο περιβάλλον της φύσης.
Από το 1997 είναι καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Ο ταλαντούχος Θανάσης Βασιλάκος


Ο ταλαντούχος Θανάσης Βασιλάκος έχει καταφέρει με την γνήσια, λαϊκή φωνή του να κερδίσει το δικό του κοινό που τον εκτιμά και τον στηρίζει ολοένα και πιο πολύ.
Αυτή η περίοδος είναι πολύ δημιουργική για εκείνον αφού εκτός από το νέο του τραγούδι που θα κυκλοφορήσει άμεσα είναι και σε συζητήσεις για την επόμενη νυχτερινή του στέγη.
 Όσοι λοιπόν θέλετε να τον απολαύσετε από κοντά στο FrangelicoUpperClassκάντε το ως το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου που κατεβάζει ρολά το σχήμσ 

Ενθουσίασε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ χορού και μουσικής.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ “3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ” 

ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 EARTHDANCERS

Farewell Earthdancers...” ακούστηκε από τη φωνή της παρουσιάστριας και οι τίτλοι τέλους έπεσαν στη σκηνή του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής «Χορευτές του Κόσμου – Earthdancers».
Για 5 βραδιές η Αθήνα πλημμύρισε χρώματα και μουσικές από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ που ενώνει τους λαούς  και καταργεί τα σύνορα.  

Περισσότεροι από 400 χορευτές & μουσικοί από 12 χώρες του κόσμου, κατέκλυσαν το Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι και το Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι σε μια διεθνή γιορτή της παράδοσης.

Οι «Χορευτές του Κόσμου» παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και μουσικές και έκαναν τους θεατές να αγαπήσουν το χορό στις διεθνείς του διαστάσεις και να μάθουν για την κουλτούρα αυτών των χωρών μέσα από τον πολιτισμό τους.

Η Ελλάδα, η Ινδονησία, η Γεωργία, το Μεξικό, το Ιράκ, η Ισπανία και πολλές ακόμα χώρες κέρδισαν το εγκάρδιο χειροκρότημα του κοινού που γέμισε ασφυκτικά τα 2 θέατρα, δείχνοντας ότι η ελληνική ψυχή δεν το βάζει κάτω.

Το  διεθνές φεστιβάλ που θέσπισε ο Παναγιώτης Μπιτάκος και στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, έριξε αυλαία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2014 με ακόμα περισσότερους… ««Χορευτές του Κόσμου»!

 “Ελάτε να ταξιδέψουμε σε διάφορες χώρες του κόσμου…
…με τους χορευτές του κόσμου”

Διοργάνωση – Επιμέλεια:
Α.Μ.Κ.Ε. “Χορευτές του Κόσμου”