Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Bραβείο στους μαθητές της Ύδρας

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και  το ΄Ιδρυμα ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣ διοργανώνουν τιμητική και εορταστική εκδήλωση  στη μνήμη της διακεκριμένης Ιστορικού Τέχνης και Κριτικού Μαρίας  Κοτζαμάνη.
Για τη ζωή, την προσωπικότητα  και το έργο  της  Μαρίας  Κοτζαμάνη   θα μιλήσουν οι : Ντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια ΙΑΜΥ,  Έφη Ανδρεάδη, Ιστορικός Τέχνης και Κριτικός, Χρίστος Καράς, Ζωγράφος, Θόδωρος, Γλύπτης, Φανή Πετραλιά, Δημοσιογράφος και Σόνια Χαραλαμπίδου, Αρχιτέκτων, Καθηγήτρια ΕΜΠ.
Η εκδήλωση,  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 31 Μαϊου 2014 στις 8.00 μμ. στο χώρο του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, θα κλείσει με  την απονομή του «Βραβείου ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ»  στα πλαίσια του Διαγωνισμού  για την Τέχνη που κήρυξε το Ίδρυμα ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΡΑΣ.
Το βραβείο θα απονεμηθεί στον πρωτεύσαντα  από τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Σχολείων της Ύδρας  οι οποίοι  διαγωνίστηκαν στη ζωγραφική, τη μουσική, το τραγούδι και το χορό.
Η Μαρία Κοτζαμάνη (1938-2012) ξεκίνησε να αρθρογραφεί στη Μεσημβρινή στις αρχές του 1960 και εργάστηκε επίσης ως κριτικός τέχνης στα έντυπα Εικόνες, Τα Νέα, Γυναίκα και Έθνος.  Συνεργάστηκε στενά με σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς της όπως οι Α. Ακριθάκης, Παύλος, Κ. Ξενάκης, Θόδωρος και Χ. Καράς.  Το 1987 ήταν η επίτροπος της Ελληνικής Συμμετοχής στη 19η Μπιενάλε του Σάο Πάουλο.  Ιδιαίτερα γόνιμη ήταν η συνεργασία της με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπου επιμελήθηκε σημαντικές αναδρομικές εκθέσεις του Αλέξη Ακριθάκη (1997), του Δημήτρη Περδικίδη (2002), και του Δημήτρη Κοντού (2007).  Η Μαρία Κοτζαμάνη είχε πολύπλευρους και στενούς δεσμούς με την Ύδρα.  Κατοικούσε στο νησί από την δεκαετία του 1970 και επέλεξε να ταφεί εκεί.  Ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Χρίστος Καράς και πολύτιμη επί χρόνια συνεργάτης του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, όπου το 2010 επιμελήθηκε την έκθεση Ακριθάκης-Σαχτούρης. 
 
Εκ μέρους της Εκτελεστικής και Συμβουλευτικής Επιτροπής της Διοργάνωσης.

Στο " Σταυρό του Νότου" συναυλία υποστήριξης του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ.


Την Πέμπτη 29 Μαϊου και ώρα 21.30 o Σταυρός του Νότου διοργανώνει συναυλία υποστήριξης του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ.
Το "Βαβέλ" παρέχει φροντίδα σε παιδιά και ενήλικες διαφόρων εθνοπολιτισμικών προελεύσεων που έχουν εμπειρία ψυχικών διαταραχών. Οι υπηρεσίες παρέχονται σε ατομικό, οικογενειακό και ομαδικό επίπεδο, απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και εξυπηρετούν την ανάγκη κοινωνικοποίησης, ενδυνάμωσης και ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητάς τους. Στις υπηρεσίες του συμπεριλαμβάνονται διάγνωση, εκτίμηση αναγκών, ψυχιατρική παρακολούθηση, ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, σύνδεση με υπηρεσίες, συνοδεία, διαμεσολάβηση και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση. (περισσότερες πληροφορίες: www.syn-eirmos.gr)
Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες που θα υποστηρίξουν με την ψυχική και μουσική παρουσία τους τη συναυλία είναι:
Γιώργος Ανδρέου
Ξένια Γαργάλη
Μελίνα Κανά
Ευτυχία Μητρίτσα
Λεωνίδας Μπαλάφας
Ορέστης Ντάντος
Απόστολος Ρίζος
Μαρίζα Ρίζου
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Μαριέττα Φαφούτη

Διέυθυνση: Αμβροσίου Φραντζή & Θαρύπου 37
Περιοχή: Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 210 9226975

Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Η δύναμή σου, δύναμή μου…» στο Θέατρο Δάσους


Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μετά από τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις της το χειμώνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που τις παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου και ήταν όλες sold out αρχίζει τη καλοκαιρινή της περιοδεία.
 Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη μοναδική συναυλία στο Θέατρο Δάσους στις 16 Ιουνίου 
Εκεί που χτυπά η καρδιά της, εκεί που συναντιέται με το πάθος της και την αγάπη της για το τραγούδι, εκεί η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θέλει να ταξιδέψει το κοινό της και φέτος το καλοκαίρι.
 Μας καλεί όλους λοιπόν σε ένα μεγάλο πάρτι, μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία γεμάτη ενέργεια, κέφι, χορό και διασκέδαση.

Μαζί της η Αφροδίτη Παπαχριστοδούλου
Πλαισιώνεται επίσης από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών όπως οι:
Ευριπίδης Ζεμενίδης: Κιθάρα,
Νίκος Πασσαλίδης: έγχορδα,
Γιώργος Θεοδωρόπουλος: πλήκτρα,
Παρασκευάς Κίτσος: Μπάσο,
Γιάννης Αγγελόπουλος: Τύμπανα

Ενορχηστρώσεις: Ευριπίδης Ζεμενίδης
Χειρισμός φωτισμού: Βασίλης Καραμούζης
Σχεδιασμός Ήχου: Νίκος Παππάς, Αργύρης Λιανός


Οργάνωση παραγωγής: Menta ART Events info@menta3.com τηλ. 2108617577
Διεύθυνση: Δάσος Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκη 
Τηλέφωνο: 231 520 0200

Η Κατερίνα Λιόλιου του " The Voise" μούσα εταιρίας γυναικείων αξεσουάρ

Ανοίγουν οι επαγγελματικοί δρόμοι για τους πρωταγωνιστές του " The Voise". 
Μάθαμε λοιπόν ότι  όμορφη  Κατερίνα Λιόλιου που ζει με τη μητέρα της στη  Θεσσαλονίκη   θα είναι η μούσα διαφημιστικής καμπάνιας γνωστής εταιρίας γυναικείων αξεσουάρ.
 

Η νέα φωτογράφιση της Ελένης Χατζίδου




 Μaking offs  από τη νέα  φωτογράφιση της Ελένης Χατζίδου για την κυκλοφορία του νέου της single με τίτλο «Δε θα σε περιμένω».



 Φωτογράφος Μαρία Ντελάκου
Η φωτογράφηση έγινε στο Mansion Pool Bar (Διαδόχου Παύλου 20, Παραλία Γλυφάδας)
Hair Stylist Κώστας Παπαδόπουλος
Stylist Φανή Πολυχρονίου

Λευκό φόρεμα Kostetsos
Dermatino Lethers fashion
Παπούτσια Guess Nak
Μαύρη φούστα Siran
Τοπ Min Pink (favela)
Παπούτσια Νακ Alusida Boudoir

Εξαφανίστε τις ημικρανίες


Η ημικρανία είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς και τα συμπτώματά της, πέρα από τον πόνο, περιλαμβάνουν την οπτική αύρα, τη ναυτία και την κόπωση. Αν και τα ακριβή αίτια πίσω από την εκδήλωσή της δεν είναι πλήρως κατανοητά, ωστόσο μπορεί να προκληθεί –μεταξύ άλλων- από συγκεκριμένες μυρωδιές, τα έντονα φώτα, ορμονικές αλλαγές και αλλαγές του καιρού.
Όσο για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, δεν έχουν σχεδιαστεί μέχρι τώρα φάρμακα ειδικά για αυτή και έτσι συνήθως χρησιμοποιούνται αντιεπιληπτικά ή αντικαταθλιπτικά σκευάσματα, καθώς και β-αναστολείς, το ποσοστό επιτυχίας των οποίων όμως ποικίλει.
Ωστόσο, μια νέα θεραπεία, η πρώτη που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την πρόληψη της ημικρανίας, έρχεται να αλλάξει την καθημερινότητα πολλών ασθενών. Η θεραπεία αυτή «στοχεύει» σε μια χημική ουσία, που ονομάζεται CGRP (πεπτίδιο που σχετίζεται με το γονίδιο της καλσιτονίνης), η οποία απελευθερώνεται από τις νευρικές απολήξεις στον εγκέφαλο. Όσοι υποφέρουν από ημικρανίες φαίνεται να έχουν υψηλότερα επίπεδα CGRP, γεγονός που οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και αλλαγές στην επένδυση του εγκεφάλου, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση επεισοδίων ημικρανίας.
Η συγκεκριμένη θεραπεία λειτουργεί όπως τα αντισώματα, εμποδίζοντας τη δράση του CGRP με το να συνδέεται με τους υποδοχείς του. Δύο μορφές αυτής της ουσίας έχουν δοκιμαστεί και οι δύο έχουν δείξει σημαντική μείωση στα επεισόδια εκδήλωσης ημικρανίας. Συγκεκριμένα, η πρώτη έδειξε ότι το 33% και το 16% των συμμετεχόντων σημείωσε πτώση 50% και 100%, αντίστοιχα, στον αριθμό των ημερών του μήνα που είχαν ημικρανία. Στη δεύτερη δοκιμή το 33% των ασθενών παρουσίασαν πλήρη μείωση των επεισοδίων.
Πηγή: vita.gr