Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

-«Το σιρόπι βιασμού» σπέρνει τον τρόμο και στην Ελλάδα

Όλο και περισσότερα ναρκωτικά νέας γενιάς κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα και στοχεύουν κυρίως στις γυναίκες. Πρόκειται για το «σιρόπι του βιασμού», το οποίο μειώνει πολύ τις αντιστάσεις και προκαλεί απώλεια μνήμης.
Η παρασθησιόγονα ουσία που έχει σαν βάση την ουσία GHB μειώνει τις αντιστάσεις του ατόμου που το λαμβάνει με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι ευάλωτα στον βιασμό.
Το «σιρόπι του βιασμού» είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, επειδή αποβάλλεται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό. Μάλιστα, η ναρκωτική αυτή ουσία, μπορεί να έχει και μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Σημειώνετα ότι τα συνθετικά ναρκωτικά μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση η οποία μπορεί να επιφέρει και το θάνατο.
Μία νεαρή που έπεσε θύμα βιασμού στην Θεσσαλονίκη περιγράφει: «Είχα πάει με την παρέα μου σε ένα μπαρ στο κέντρο. Ήπιαμε δύο ποτά, Ξύπνησα γυμνή στο κρεβάτι», και παρόλο που προσπαθούσε να θυμηθεί κάτι της ήταν αδύνατο.
Το «σιρόπι του βιασμού» εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα σε σπίτι 27χρονου στην Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν μια φιάλη με 1 κιλό και 735 γραμμάρια GBL, τρία δέματα ναρκωτικής ουσίας «μιάου», ένα δέμα κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και άλλα.
http://citynews.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου