Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Βάκχες στο Θέατρο Βράχων


Οι Βάκχες επέστρεψαν στην Αττική για τις τελευταίες παραστάσεις της καλοκαιρινής τους περιοδείας. Μιας περιοδείας που μετράει στιγμές αποδοχής και επιβράβευσης.
Στις δύο πρώτες παραστάσεις στην Αθήνα, στα "Βράχια" του Βύρωνα, ο κόσμος έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι είναι πρόθυμος να ενισχύσει μια αξιόλογη παραγωγή με σημαντικές ερμηνείες. Προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο και στηρίζουν τον πολιτισμό χειροκρότησαν ηθοποιούς και συντελεστές με θέρμη και ικανοποίηση.
Ανάμεσά τους οι Σταμάτης Φασουλής, Σταμάτης Κραουνάκης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Εβελίνα Παπούλια, Μαρία Σωλομού, Φωκάς Ευαγγελινός, Κερασία Σαμαρά, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Λουκία Πιστιόλα, Ελένη Κούρκουλα, Ιωάννα Παππά, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Χρήστος Σπανός, Ορφέας Παπαδόπουλος.
Η πολυσυζητημένη παράσταση των Βακχών είναι ένα ακόμη παράδειγμα αφοσίωσης και επίπονης δουλειάς ανθρώπων που πιστεύουν στην ευεργετική επίδραση της θεατρικής τέχνης και στην αναγκαιότητά της. Και ο κόσμος που αντιλαμβάνεται κάτι τέτοιο δεν έχει παρά να αντιδράσει όπως αντέδρασε στο Θέατρο Βράχων.
Το πρόγραμμα των τελευταίων παραστάσεων της εμβληματικής τραγωδίας του Ευριπίδη που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης και στην οποία πρωταγωνιστούν οι Σάκης Ρουβάς, Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Καρατζογιάννης, Δημήτρης Πασσάς, Μαρία Κίτσου,
είναι:
02/09 Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
04 & 05/09 Κηποθέατρο, Παπάγου
06 & 07/09 Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη», Βριλήσσια
08/09 Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια
09 & 10/09 Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής», Ηλιούπολη
12/09 Ανοικτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου, Γαλάτσι
13 & 14/09 Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς
18 & 19/09 ΗΡΩΔΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου