Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

" Στάση Καλλιφρονά " μια αφετηρία για το καλό Έλληνικό τραγούδι.


 Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν με αγάπη και μεράκι να στηρίξουν  τα καλό Ελληνικό τραγούδι . Μεταξύ αυτών και ο καθηγητής Χρήστος Γραμματίκας που αν και δηλώνει μουσικά και στιχουργικά ερασιτέχνης παρουσίασε μια δισκογραφική  δουλειά καθόλου ερασιτεχνική . Με βιώματα από Τρίκαλα , Αθήνα και Παρίσι έγραψε τη μουσική και τους στίχους 10 ξεχωριστών  τραγουδιών,  με την βοήθεια του Ορέστη Κολέτσου,  γεμάτα από αρχοντορεμπέτικα ακούσματα με γενικό τίτλο " Στάση Καλλιφρονά "

 Εδώ συνυπάρουν οι μουσικοί δρόμοι του ζεϊμπέκικου , του χασάπικου , του χασαποσέρβικου , του απτάλικου χωρίς να απουσιάζει ένα όμορφο τσιφτετέλι και ένα μπαγιό.
Τραγούδια ντυμένα  με αυθεντικά  Ελληνικά μουσικά χρώματα που μας  δίνουν την ευκαιρία να λέμε ότι το καλό Ελληνικό τραγούδι πάντα θα υπάρχει και θα βγαίνει αλώβητο μέσα  από τον άκαρδο χρόνο.
 Εμείς δεν θα λέγαμε στάση Καλλιφρονά αλλά αφετηρία Καλλιφρονά γιατί από εδώ ξεκινάει ένα νέο δρομολόγια για ένα ταξίδι με προορισμό τις καρδιές των φίλων των καλών ακουσμάτων.

 Ορέστης Κολέτσος  (μπουζούκι, μπαγλαμάς, φωνητικά, ενορχήστρωση) συμμετέχουν η Βάλια Τσιργιώτη (φωνητικά), η Τζέιμι Σμιθ (βιολί), ο Ισίδωρος Παπαγεωργίου (κιθάρα, φωνητικά) και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φωνητικά).
Παραγωγή " Ευρύαλος" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου