Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Εγκαίνια ατομικής έκθεσης «Μνήμες» στις Βρυξέλλες

Εγκαίνια ατομικής έκθεσης «Μνήμες»

της ζωγράφου Βάσως Γκιώνη Ζησιμοπούλου


Espace Périple”, Bruxelles (Πολυχώρος Περίπλους, Βρυξέλλες)

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουλίου



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 12 Ιουνίου, τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Βάσως Γκιώνη Ζησιμοπούλου με τίτλο «Μνήμες» στο “Espace Périple” στις Βρυξέλλες, όπου τριανταπέντε έργα της θα εκτίθενται ως τις 5 Ιουλίου.

(Από αριστερά προς τα δεξιά): Μαρίνα Περράκη, Βάσω Γκιώνη Ζησιμοπούλου, Ειρήνη Περράκη, Γεωργία Γκιτζίρη. (Οι κυρίες Μαρίνα Περράκη, Ειρήνη Περράκη, Γεωργία Γκιτζίρη είναι ιδιοκτήτριες του Πολυχώρου "Περίπλους").
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Χαλαστάνης (Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βέλγιο), η Ευριδίκη Τρισόν-Μιλσανή (καλλιτεχνική σύμβουλος στο Μουσείο Τσόκλη στην Τήνο, επιμελήτρια στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι, συγγραφέας), η ζωγράφος Μυρτώ Σαμουηλίδη, ο Αριστείδης Λαυρέντζος (σκηνοθέτης και θιασάρχης της ομάδας ΘΕΣΠΙΣ Βρυξελλών, συγγραφέας) και η Έλλη Κανάρη-Μορφάκη (Προϊστάμενη Διοίκησης στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση).



Με σπουδές στο Παρίσι, στην Ακαδημία της Grande Chaumière, η Βάσω Γκιώνη μαθήτευσε στο εργαστήρι του Γιάννη Τσαρούχη, ενώ αποφοίτησε και από την Βασιλική  Ακαδημία Καλών Τεχνών στις Βρυξέλλες. Σπούδασε Ιστορία Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου, συμπληρώνοντας τις θεωρητικές της γνώσεις με σπουδές Αρχαιολογίας  και Βυζαντινής Τέχνης στο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB).

Με πολλές ατομικές και συλλογικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Βάσω Γκιώνη έδειξε πάντα μια ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανθρώπινη φιγούρα.

Στην παρούσα έκθεση με τον τίτλο «Μνήμες», το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται σε ένα και μόνο, αλλά ουσιαστικά αποκαλυπτικό σημείο του πρόσωπου: τα μάτια ή καλύτερα το βλέμμα, υποσυνείδητη ενδοσκόπηση μοντέλου- δημιουργού. Παράλληλα με τους πίνακες ζωγραφικής, η καλλιτέχνις εκθέτει και τέσσερα γλυπτά της, ένας άλλος τομέας που  προστίθεται στη δημιουργία της.



Πληροφορίες για την έκθεση:








Αναλυτικό βιογραφικό Βάσως Γκιώνη Ζησιμοπούλου

Η Βάσω Γκιώνη γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στην Académie de la Grande Chaumière στο Παρίσι, δουλεύοντας συγχρόνως στο ατελιέ του Γιάννη Τσαρούχη.  Παράλληλα σπούδασε ιστορία Τέχνης στην Σχολή του Λούβρου.

Συνέχισε τις σπουδές της στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών των Βρυξελλών και μελέτησε αρχαιολογία και Βυζαντινή Τέχνη στο εκεί Πανεπιστήμιο (ULB).  Εργάστηκε στο Βασιλικό Ινστιτούτο Καλλιτεχνικής Παράδοσης των Βρυξελλών στη συντήρηση βυζαντινών εικόνων του βελγικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας.

Η επαφή της με το Μουσείο Περαντινού την εισήγαγε στο χώρο της γλυπτικής, στον οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Κύπρο, Γερμανία και Αυστρία.

Είναι μέλος του Ελληνικού Εικαστικού Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου