Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου



Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Άνδρος φιλοξένησε το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός των Κυκλάδων.  Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Παντελή  Βούλγαρη,  ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την περασμένη Παρασκευή 25 Αυγούστου, έχοντας  αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το τίμησαν κι έχοντας ενισχύσει τουριστικά το νησί.  






Περίπου 9.000 θεατές παρακολούθησαν 11 παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού  επιπέδου στο Ανοικτό Θέατρο Άνδρου, προσφορά του Ανδριώτη ευεργέτη Αλκιβιάδη Τάττου. Την αυλαία του Φεστιβάλ, έκλεισε η θεατρική ομάδα "Αλαλούμ", με την παράσταση "Βαφτιστικός"  του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση


Ξεχωριστές στιγμές του  φεστιβάλ ήταν η έναρξη με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την παράσταση ''ΟΛΟΙ ΕΝΑ... Φίλα με κι άλλο'', που καταχειροκροτήθηκε, η συναρπαστική βραδιά Ρωσικού μπαλέτου, η Αισχύλεια τραγωδία "Επτά επί Θήβας" σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου,  που ένα κατάμεστο θέατρο χειροκρότησε όρθιο, η κορυφαία όπερα του Giuseppe Verdi «Nαμπούκο» με το βραβευμένο πρόγραμμα της Metropolitan Opera “The Met: Live in HD”,  η κωμικοτραγωδία "Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου  Χρυσοστόμου, που ενθουσίασε, η συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες, καθώς και η  "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.


Η άψογη  διοργάνωση των επιτυχημένων εκδηλώσεων έγινε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”, με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη, χορηγών και την ηθική στήριξη του δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη.


Οραματιζόμενοι ήδη το 4ο σε σειρά Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, ο Παντελής Βούλγαρης και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ''Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου'' σημειώνουν:




ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ:

«Βράδυ Παρασκευής της 25ης Αυγούστου, έπεσε η αυλαία του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ στο νησί της ΄Άνδρου. Για άλλο ένα καλοκαίρι ο απολογισμός είναι πολύ θετικός. Τα τρία αυτά χρόνια η συμμετοχή των Ανδριωτών αλλά και των επισκεπτών του νησιού, δείχνει ότι το φεστιβάλ έχει μέλλον. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί και μαζί αυξάνει τις ευθύνες μας. Με σεβασμό στον πολιτισμό του νησιού επιλέγουμε να φιλοξενούμε σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα επιβεβαιώνοντας την αρχική μας επιθυμία. Κάθε βραδιά στο όμορφο πέτρινο θέατρο, να είναι αφορμή για μια συνάντηση συγκίνησης, χαράς και προβληματισμού. Θερμές ευχαριστίες σε όσους στάθηκαν κοντά μας. Ραντεβού στην Άνδρο τον Αύγουστο του 2018».



ΦΙΛΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ:

­«Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι, νοσταλγούμε ήδη τις μαγικές βραδιές που ζήσαμε στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου και στρέφουμε το βλέμμα μας στο επόμενο. Μετά τα δυο πρώτα χρόνια αναζήτησης, φέτος το Φεστιβάλ βρήκε τα βήματα προς την ωριμότητά του. Ωριμότητα που θα του εξασφαλίσει από καλύτερη θέση να πετύχει, πέρα από την υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία και

διασκέδαση, την ανάδειξη του νησιού, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου. Ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, που συνέβαλαν στην επιτυχία του 3ου Φεστιβάλ Άνδρου».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου