Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

«Τσάι στη Σαχάρα» 7/9 «Και τα αγόρια κλαίνε»-9/9 7 ΣΗΜΑΔΙΑ -11/9 Stand up MAMA comedy



«Τσάι στη Σαχάρα»
 7/9 «Και τα αγόρια κλαίνε»
Στο ρόλο του Τζον Κέισυ : Γιώργης Κοντοπόδης
 
9/9 7 ΣΗΜΑΔΙΑ  Παίζουν οι ηθοποιοί : Γεωργία Σιακαβάρα, Σπύρος Μπονβιάτζιο,  Αννίτα Μαυρομιχάλη, Στάθης Σκλαβουνάκος, Γιούλη Κεφαλά, Γιώργης Κοντοπόδης
11/9 Stand up MAMA comedy
Μητεροχτυπημένη Κόρη:Ξανθή Ταβουλαρέα

«Και τα αγόρια κλαίνε»
 
Ο John Gacy επανέρχεται δριμύτερος… στις 7 Σεπτεμβρίου!

Λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη ενός ακόμη θύματος του Τζον Γουέην Κέισι στις Η.Π.Α.  το «Τσάι στη Σαχάρα» παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την παράσταση «Και τα αγόρια κλαίνε», η οποία τη σαιζόν 2016- 2017, απέσπασε παρατεταμένα χειροκροτήματα και υμνητικά σχόλια, από κοινό και κριτικούς.

Ο μονόλογος για τη ζωή του Τζον Γουέην Κέισι του Μιχάλη Παπαδόπουλου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.. Τον ομώνυμο ρόλο ενσαρκώνει  ο Γιώργης  Κοντοπόδης, που πέρσι άφησε άφωνο το κοινό με την τόσο πειστική και εύστοχη  ερμηνεία του. Το έργο  θα παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. και κάθε Σάββατο σε μεταμεσονύκτια παράσταση στις 12.00 ακριβώς.

Βασισμένο στην αληθινή ζωή του Αμερικανού Τζόν Γουέην Κέισι ή αλλιώς Πόγκο ο κλόουν, ο μονόλογος του Μιχάλη Παπαδόπουλου, μας δείχνει τη ζωή ενός από τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής, ενός ανθρώπου που βίασε, σκότωσε και έθαψε κάτω απ’ το σπίτι του 33 νεαρά αγόρια και καταδικάστηκε σε θάνατο - αμετανόητος - αφού αποκαλύφθηκαν όλες οι στυγερές δολοφονίες που είχε κάνει...


 «Είμαι ένας επιτυχημένος, ευτυχισμένος πατέρας, έτσι όπως το ονειρεύτηκε ο μπαμπάς μου, και το 1965 είναι η χρονιά μου».

Ο Τζον Γουέην Κέισι είναι υπόδειγμα αμερικανού πολίτη της δεκαετίας του 1960. Ευτυχισμένος οικογενειάρχης, επιτυχημένος επιχειρηματίας, σημαντικό μέλος της κοινωνίας με έντονο κοινωνικό έργο.
Ζει με τη σύζυγό του και τα παιδιά του κι εργάζεται στην αλυσίδα εστιατορίων του πεθερού του. Την ημέρα είναι αξιοσέβαστος και ευυπόληπτος.... 
Τη νύχτα αλλάζει πρόσωπο όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο του και κυκλοφορεί στους δρόμους. Εμφανίζεται ο Πόγκο... ο κλόουν... εκείνος που αγαπάει τα νεαρά αγόρια.... το λευκό τους δέρμα... την απαλή τους μυρωδιά. Τα νεαρά αγόρια που καταλήγουν να κοιμούνται στο υπόγειο, αφού τελειώσει μαζί τους... αφού τα έχει κάνει να κλάψουν.

«Όταν θάβεις κάτι τελειώνει, μόνο όταν το θάβεις. 
Δεν τον ξανασκέφτηκα, δεν τον έψαξα, τον έθαψα, τέλος».



Ξεκινώντας από τα παιδικά του βιώματα, περνάει στην εφηβεία, τους γάμους, τα παιδιά, για να φτάσει στο μεγάλο πάθος, τα αγόρια που κλαίνε... γιατί όλα κλαίνε... αλλιώς δεν τα αφήνει να κοιμηθούν...
«Απόψε είναι μια ξεχωριστή νύχτα , απόψε δεν θα κοιμηθώ μόνος σε ένα κελί , απόψε θα βρεθώ αγκαλιά με τα αγόρια μου , Timothy;  Εσύ είσαι; Τ΄ ακούτε; Είναι τα αγόρια μου που κλαίνε, κλαίνε τα αγόρια μου…»

Θυμάται, περνάει μπροστά του όλη του η ζωή, γίνεται θύτης, θύμα, κατήγορος μα κυρίως κατηγορούμενος. Και πάντα, ακόμη και την τελευταία στιγμή...περήφανος που έζησε «διαφορετικός από τους άλλους ανθρώπους, χωρίς να ντρέπεται για τις εμμονές και τα πάθη του».


Συγγραφέας : Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία - Σκηνικό : Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη : Γωγώ Φάκου
Μουσική επένδυση : Γιώργης Κοντοπόδης
Στο ρόλο του Τζον Κέισυ : Γιώργης Κοντοπόδης
Διάρκεια παράστασης : 80 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 7 ευρώ (φοιτητικό ,ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες).
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη στις 21:30, Σάββατο (μεταμεσονύκτια) στις 00:00

Παραστάσεις έως το Σάββατο 14 Νοεμβρίου
Ακατάλληλο για ανηλίκους



 7 ΣΗΜΑΔΙΑ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το ΄΄ Τσάι στη Σαχάρα ΄΄ παρουσιάζει, από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και για 10 μόνο παραστάσεις
το έργου του Θάνου Τσάμπρα
7 ΣΗΜΑΔΙΑ
Στον καιρό της κρίσης… ο έρωτας αντιστέκεται
Από το ομότιτλο βιβλίο του
σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου


Μια σπονδυλωτή παράσταση για τον έρωτα, για την εποχή μας  και για το πώς μπορούμε μέσα από την καρδιά και το συναίσθημα  να ξεφύγουμε από όσα μας κατακλύζουν.                                       
 Διαδοχικές ιστορίες ανθρώπων, που ζουν, ερωτεύονται, γελάνε, λυπούνται, με κοινό άξονα τον έρωτα… και κοινό σημείο συνάντησης ένα πάρκο,  κάτω από το “άγρυπνο βλέμμα” ενός αγάλματος του Θεού Απόλλωνα. Ανάμεσα τους, δυο διαχρονικές προσωπικότητες του παρελθόντος, σαν νοσταλγικές φιγούρες από άλλη εποχή, να τους παρατηρούν και να  τους περιβάλλουν με αγάπη και κατανόηση και να μας υπενθυμίζουν πως ο άνθρωπος υπάρχει και θα υπάρχει, όσο αγαπάει και ερωτεύεται…!
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου,   μουσική Σπύρου Μπονβιάτζιο
Παίζουν οι ηθοποιοί : Γεωργία Σιακαβάρα, Σπύρος Μπονβιάτζιο,  Αννίτα Μαυρομιχάλη, Στάθης Σκλαβουνάκος, Γιούλη Κεφαλά, Γιώργης Κοντοπόδης
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο και Κυριακή στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων:14 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες )
Διάρκεια παράστασης:90 λεπτά
Παραστάσεις έως το Σάββατο 14 Οκτωβρίου





Stand up MAMA comedy

Venceremos! Κόρες όλου του κόσμου ενωθείτε!

Από τις 11 Σεπτεμβρίου, μαζί με τα σχολεία!



Από τις 11 Σεπτεμβρίου- μαζί με τα σχολεία- και κάθε Δευτέρα και Τρίτη ανεβαίνει στο Τσάι στη Σαχάρα η παράσταση «Stand up MAMA comedy», αφιερωμένη εξαιρετικά στην ελληνίδα μάνα.



Μια Stand up κόμεντυ (που λέμε και στα ελληνικά…) στην οποία η Ξανθή Ταβουλαρέα, αποφάσισε να τα βγάλει όλα στη φόρα! Όσα αφορούν τη μαμά της, κλασικό δείγμα της εγχώριας μάνας!

Ένα κείμενο βιογραφικό (μανούλα φυσικά μπορείς να έρθεις) για την γυναίκα που είναι 45 χρόνων στην Ελλάδα του σήμερα, χωρισμένη με δύο παιδιά, και μένει ακόμα κοντά στη μαμά της…

Οι Κόρες να έρθετε να πούμε τον καημό μας!

Οι Άντρες-Σύζυγοι να έρθετε, να μάθετε τι τραβάνε οι γυναίκες σας!

Οι Μανάδες άνω των  -ήντα, ελάτε με κάθε επιφύλαξη…

Στα τραγούδια παρακαλώ να σιγοτραγουδάμε όλοι μαζί (βεβαίως και κάνω μαθήματα στο ωδείο, αλλά η γλυκιά μου η μανούλα εξακολουθεί να μου κλείνει τα παράθυρα όταν προβάρω τα άσματα…)

Οι αγκαλιές στο τέλος επιτρέπονται (αγκαλιές κατανόησης) αλλά απαγορεύεται το φιλικό χτύπημα στην πλάτη! (πόσο πιο χαμηλά δηλαδή;;;)



Και η Παράσταση παίζεται:



Τίτλος:

Stand up Mama Comedy

Μητεροχτυπημένη Κόρη:

Ξανθή Ταβουλαρέα

Θέατρο:

Τσάι στη Σαχάρα

Λαοδικείας 18, Ιλίσια – στάση Μέγαρο Μουσικής

Τηλ. Κρατήσεων: 211 0120936

Ημέρες:

Δευτέρα- Τρίτη 21:30   (ξεκινάμε Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ναι , με τα σχολεία κι εμείς!!!)

Γενική Είσοδος: 10€ /  Φοιτητικό: 8€ / ΑΜΕΑ: δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου