Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο θέατρο " Πρόβα"

  


 Μαίρη Ραζή


ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

«Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗ

Τον Νορβηγό συγγραφέα Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του Μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2024, η οποία γιορτάζεται διεθνώς κάθε 27 Μαρτίου από το 1962.

H Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η ΠΡΟΒΑ» αποφάσισε, μαζί με τους καθηγητές και τους σπουδαστές της, να διοργανώσει μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με τίτλο «Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ» την Τετάρτη 27/3 στις 17:00 στο θέατρο Πρόβα.


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:00 με τους ομιλητές : Σωτήρη Τσόγκα, Χρήστο Προσύλη, Ευγενία Λιδωρίκη κ.α.

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ, ο Σαρλω της Ελλάδας,  ο πρώτος ηθοποιός που εμφανίζεται στην δεκαετία του 1920, στον τότε βωβό Ελληνικό κινηματογράφο ως πρωταγωνιστής αλλά και σεναριογράφος. Έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε τουλάχιστον πέντε κωμωδίες του βωβού κινηματογράφου. 

Θα γίνει ένα μικρό διάλειμμα και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την ανάγνωση του μηνύματος για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου από τους σπουδαστές της σχολής.

Στη συνέχεια οι θεατές θα παρακολουθήσουν ένα ανθολόγιο από ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένο στο θέατρο και στους ηθοποιούς του.

Θα παρουσιαστούν τα ποιήματα :

«Πρόβα» του Γιάννη Βαρβέρη, «Το Θέατρο» του Λάμπρου Πορφύρα, «Το τραγούδι του νεκρού αδερφού» δημοτική ποίηση, «Μίμηση» του Μπρεχτ, «Παράπονο του τρελού» του  Μάριου Μαρκίδη, «Σκιές» του Λάμπρου Πορφύρα, «Επίδαυρος» του Άθου Δημουλά, «Θεατρίνοι» του Γιώργου Σεφέρη, «Πως πλάθεται ο άνθρωπος» του Μπρεχτ,  «Τα μπουλούκια» του Μίμη Τραϊφόρου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Κώστας Δαρλάσης, ο Βασίλης Τραϊφόρος, η Μαίρη Ραζή  και ο Σωτήρης Τσόγκας.

Έναρξη στις 17.00 λήξη στις 21.30. Προσέλευση κυλιόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου