Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΜΕΔΟΥΣΑ"

   


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΕΔΟΥΣΑ

(κοινωνικός μονόλογος με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών)

ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 στις 19:00

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑ

(Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός)

    Είναι ικανό ένα τραγικό γεγονός να σε μεταμορφώσει σε τέρας; Πόσο εύκολο είναι από θύμα να γίνεις θύτης; Ένας δραματικός κοινωνικός μονόλογος με θέμα τον βιασμό.

    Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Σταύρος Γιολδάσης, υπεύθυνος ύλης των εκδόσεων iWrite.

    Για το έργο θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα, ο Φάνης Κατέχος, ηθοποιός – σκηνοθέτης, η Μαρίλια Μητρούση, ηθοποιός – τραγουδίστρια και οι δημιουργοί του έργου Μαρία Σ. Αποστολάτου και Κωνσταντίνος Παλίλης.

    Το έργο επηρεασμένο απ’ την ελληνική μυθολογία καθώς και από την σύγχρονη πραγματικότητα, πραγματεύεται την γυναικεία φύση ως ένα άτομο του κοινωνικού συνόλου. Παρουσιάζει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία σύγχρονη γυναίκα ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει τον οικογενειακό κύκλο, την εφηβεία και την ενηλικίωση έτσι όπως οι άνθρωποι την αντιμετωπίζουν οδηγώντας στο συμπεράσματα για το πως θα έπρεπε να την κατανοήσουν.

    Στον χώρο της παρουσίασης φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας της Αννίτας Σπιθάκη με θέμα «Σεξουαλική κακοποίηση- Μέδουσα»

    Το βιβλίο «Μέδουσα» είναι το κείμενο της ομώνυμης θεατρικής παράστασης το οποίο εκδόθηκε απ’ του δημιουργούς ως φυσική συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου